Perusruokakurssille pääsee nyt ilmaiseksi

Kun kuukausitulot muuttuvat merkittävästi, myös ruokaostosten hintaan on kiinnitettävä huomiota. Monille ongelma saattaa kuitenkin olla se, miten edullisista raaka-aineista saadaan loihdittua edes kohtuullinen ateria. Uudenmaan Marttojen perusruokakurssilla opetellaan kokkaamaan edullisesti, ja mikä parasta: kurssille pääsee nyt ilmaiseksi!

Marttaliitolla on ollut jo muutaman vuoden käynnissä Pidä kiinni rahoistasi -hanke. Sen tarkoituksena on tehdä ennaltaehkäisevää talousneuvontaa. Tämänhetkisen taloudellisen tilanteen vuoksi työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt hankkeelle lisää rahaa.

– Päättäjät olivat sitä mieltä, että ennalta ehkäisevää talousneuvontaa tarvitaan. Meillä rahat päätettiin käyttää niin, että tarjoamme ilmaisia perusruokakursseja ihmisille, Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Sirkka King kertoo.

King on iloinen, kun veronmaksajat saavat vastinetta rahoilleen. Lisärahoituksen ansiosta Uudenmaan Martat järjestivät viime syksynä neljä perusruokakurssia. Myös kuluneena keväänä kursseja on järjestetty muutama.

– Eräskin kurssille osallistuva oli juuri jäänyt työttömäksi, ja hän oli hyvin iloinen, kun ilmoitimme, ettei hänen tarvitse maksaa osallistumismaksua.

King on huolissaan siitä, että vähävaraiset ovat usein kovin yksinäisiä. Martat tavoittavat helposti aktiivisia ihmisiä, mutta kurssia todella tarvitsevia ei välttämättä saada osallistujiksi. Neljä kertaa kokoontuva kurssiryhmä harjoittelee perustaitoja keittiössä, ja sen jälkeen kurssilaiset pääsevät itse nauttimaan aikaansaannoksistaan.

Martat järjestävät myös muuta maksutonta toimintaa. Esimerkiksi Uudenmaan Martoilla on erilaisia luentoja, joilla käsitellään esimerkiksi säilöntää, sieniä ja muita ajankohtaisia asioita. Lisätietoa saat netistä: www.uudenmaanmartat.fi, www.martat.fi.

Lue myös:

    Uusimmat