Mainos

Peruskoulun kehittämiseen 90 miljoonaa euroa – kouluihin hankitaan digitutoreita

2:07

Peruskouluihin koulutetaan seuraavan kolmen vuoden aikana 2500 tutoropettajaa kehittämään digitaalisten työvälineiden hyödyntämistä. Kyseessä olisi keskimäärin yksi tutoropettaja jokaista 220 oppilasta kohden.

Vastaavia tutoropettajamalleja on kokeiltu useissa kunnissa, ja kokemukset ovat Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälän mukaan olleet hyviä.

Ensimmäiset avustukset digitutoreiden kouluttamiseen tulevat haettavaksi syyskuussa. Jaettavana on tänä syksynä 7,5 miljoonaa euroa ja yhteensä kolmen vuoden aikana 23 miljoonaa euroa.

Grahn-Laasonen: Sijoitus on merkittävä

Kokonaisuudessaan opetus- ja kulttuuriministeriön Uusi peruskoulu -ohjelmaan käytetään 90 miljoonaa euroa kolmen vuoden aikana. Sijoitus on opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan merkittävä.

– Tavoitteena on sekä rakentaa pitkän aikavälin suuntaa suomalaiselle peruskoululle että tukea uusien opetussuunnitelmien jalkautumista ja käynnissä olevaa koulujen toimintakulttuurin muutosta, Grahn-Laasonen sanoo tiedotteessa.

Opettajien täydennyskoulutukseen käytetään 40 miljoonaa euroa ja opettajakoulutuksen kehittämiseen seitsemän miljoonaa euroa. Varsinaisesti opettajankoulutuksen kehittämisohjelma julkistetaan lokakuussa. Ohjelman tavoitteena on antaa opettajille mahdollisuuksia kehittää osaamistaan läpi työuran.

Oppimisedellytyksiä parantamaan pyrkiviin kokeiluihin puolestaan jaetaan 20 miljoonaa euroa, joista kahdeksan miljoonaa euroa tulee haettavaksi tänä syksynä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.