Peruna-anjovisalaatti

  • n. ½ l keitettyjä uusia perunoita
  • 4 tomaattia
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 1/2 ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 prk anjovisfileitä
  • muutama basilikanlehti
  • 2 rkl kapriksia
  • Kastike:
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna

Jäähdytä ja viipaloi perunat. Viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsa. Lado peruna-, tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita vuorotellen laakealle vadille tai salaattilautasille. Ripottele ruohosipulia viipaleiden päälle tai väliin. Valuta anjovisfileet ja puolita ne pituussuunnassa. Laita kalaviipaleita kasvisten väleihin. Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään ja pirskottele kastiketta salaatille. Koristele basilikan lehdillä ja kapriksilla. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat