Perumisen uhka leijuu Rukan hiihtojen yllä – Therese Johaug teippasi koko kroppansa: "Emme voi startata näissä lämpötiloissa"

Rukan maailmancupin sunnuntain hiihtomatkoja uhkaa peruminen, ellei lämpötila lähde nousuun.

Sunnuntai on valjennut Rukalla huomattavasti lauantaita viilempänä. Kansainvälisen hiihtoliiton pakkasraja hiihtokilpailuille on -20 astetta. Mittaus tehdään radan kylmimmästä kohdasta.

Rukan kilpailujen tuomaristo päätyi aluksi siirtämään naisten takaa-ajokilpailun alkamaan kello 12, mutta lykkäsi sitä vielä pidemmälle. Tällä hetkellä tarkoitus on startata matkaan kello 14.45.

Aftonbladetin mukaan Ruotsin joukkue on mitannut kisaradalta 23,7 asteen pakkaslukemia, joten kilpailu on todella uhattuna. Kansainvälisen hiihtoliiton FISin kilpailujohtaja Pierre Mignerey myöntää, että kisat voidaan joutua perumaan.

– Kyllä. Emme voi tälle mitään, Mignerey sanoo Aftonbladetille.

– Emme voi startata näissä lämpötiloissa.

Hiihtäjät tuntuvat kuitenkin olevan valmiina kilpailemaan. Ruotsin joukkueesta kerrotaan Aftonbladetille hiihtäjien varautuneen tällaiseen kehitykseen jo lauantaina illalla. Nyt vain odotellaan lämpötilan kehitystä. Norjan hiihtomaajoukkueen johtaja Espen Bjervig kertoo, että ainakin norjalaisten kirkkain tähti Therese Johaug olisi valmiina kisaan.

– Hän on teipannut koko kroppansa. Hän on todella valmis kilpailemaan.

Myös venäläishiihtäjä Julia Stupak on hiihtämisen kannalla. MatchTV:n haastattelussa Stupak tyrmää odottelun.

– Laitamme lämpökerrastot päälle. Olisi parempi päättää, että kilpailemme ja antaa kaikkien hoitaa lämmittely, kuin että seisoskelemme täällä, emmekä tiedä hiihdämmekö lainkaan.


Juttua päivitetty 28.11. kello 12.08. Lisätty Stupakin kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat