NRK: Saksan lämpöaalto voi sekoittaa MM-kisojen aikataulua – FIS:n toive jakaa mielipiteitä

Saksassa vellova lämpöaalto voi vielä muuttaa Oberstdorfin MM-kisojen aikataulua, uutisoi NRK.

NRK:n mukaan FIS haluaisi siirtää kilpailuja kisattavaksi jo aiemmin päivällä korkean lämpötilan vuoksi. NRK:n tietojen mukaan FIS neuvottelee asiasta tiistaina kisajärjestäjien ja tv-oikeuksien haltijan kanssa.

Mahdolliset aikataulumuutokset ovat jakaneet mielipiteitä hiihtoväen kesken. Norja haluaa pitää aikataulut alkuperäisten suunnitelmien mukaisina, mutta Venäjän päävalmentaja Markus Cramer toivoo kisojen siirtämistä aikaisemmaksi.

– Se tekisi siitä reilumpaa. Sprintissä se ei olisi niin iso ongelma, mutta myöhemmin olosuhteet olisivat vielä erilaisempia. Auringonpaiste on todella vahvaa iltapäivällä, Cramer kertoo NRK:lle.

Oberstdorfissa lämpötila on päivän aikana saattanut kolkutella jopa lähellä 20 astetta, mikä luo suuria haasteita kisajärjestäjille. Paikan päällä Oberstdorfissa oleva MTV Urheilun toimittaja Ossi Karvonen kertoo sääolosuhteiden olevan kaukana talvisista.

– Saavuimme tänne Oberstdorfiin eilen ja saimme heti selviä merkkejä lähes kesäkelistä, kun kadulla käveli vastaan ihmisiä t-paidoissa. Varjolämpötilatkin huitelevat 15 asteen tienoilla ja jopa sen yläpuolella, joten eihän näitä hiihtokisojen keleiksi voi oikein uskoa, Karvonen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja