Krista Pärmäkoski paljasti konstinsa Rukan pakkasia vastaan – kertoo olosuhteiden tuomasta haasteesta: "Aavistus varovammin piti tulla"

Krista Pärmäkoski vältteli takaiskuja Rukalla:"Päätin etten halua paleltua täällä" 1:38
Krista Pärmäkoski tähtää Ebba Anderssonin peesiin sunnuntaina: "Kropan pitää olla tosi lämmin ja valmis".

Krista Pärmäkoski hiihti lauantaina viidenneksi 10 kilometrin perinteisen kilpailussa. Sunnuntaina Rukan maailmancupissa on ohjelmassa takaa-ajo, johon Pärmäkoski lähtee palkintopallisija mielessään.

Pärmäkoski mielii kilpailussa hänet lauantaina kolmella sekunnilla lyöneen Ruotsin Ebba Anderssonin kyytiin.

– Ebba varmasti lähtee kovaa vetämään, ja yritän pysyä peesissä. Kropan pitää olla tosi lämmin ja valmis, että pystyy siihen peesiin. Varmasti sen myötä kolmossijasta kamppaillaan, Pärmäkoski sanoi MTV Urheilun haastattelussa.

Sunnuntai on valjennut Rukalla huomattavasti lauantaita viileämpänä. Kilpailun tuomaristo päätti siirtää naisten kilpailun alkavaksi kello 12 kylmän sään vuoksi.

Pärmäkoski kertoi varustautuneensa jo lauantain kisaa varten erityisillä lämmikkeillä.

– Päätin että en halua paleltua täällä. Puin sen verran vaatetta päälle, että ei palele, ja oli lämpöpussit monoissa ja lämpöpussit hihoissa. Tarkenin.


Kovista pakkaslukemista huolimatta olosuhteet Rukalla olivat Pärmäkosken mielestä kelvolliset.

– Vaikea sanoa, mikä se oikea lämpötila. Varmasti tokalle ringille, kun pimeni, se vähän kylmeni. Mulla kun on vähän huono näkö ja käytän silmälaseja, niin toi hämäränäkö ei ole mikään paras. Tuntui, että aavistus varovammin piti tulla laskujaa.

Naisten takaa-ajokilpailuun ykkösenä lähtee Ruotsin Frida Karlsson, joka löi Norjan Therese Johaugin lauantaina 14 sekunnilla. Saksan Katharina Hennig oli kolmas 15 sekuntia kärjestä. Anderson lähtee radalle 32 sekuntia ja Pärmäkoski 35 sekuntia Karlssonin perään.

Lue myös:

    Uusimmat