Mainos

Perua syytetään teloituksesta rajun panttivankioperaation jälkeen - katso video

Peru joutuu Amerikan maiden ihmisoikeustuomioistuimen eteen liittyen vuonna 1997 tapahtuneeseen panttivankien pelastusoperaatioon. Oikeusistunto järjestetään Costa Ricassa.

Perun oikeusministeriö on vahvistanut, että maa joutuu vastaamaan syytöksiin kapinallisen teloituksesta pankkivankien pelastuksen jälkeen. Syytteen on nostanut MRTA -kapinallisliikkeeseen kuuluneen ex-jäsenen sukulaiset.

Eduardo Cruz Sanchez oli yksi neljästätoista MRTA-kapinallisesta, jotka valtasivat Japanin suurlähettilään asunnon. Kapinalliset pitivät 72 ihmistä panttivankinaan neljän kuukauden ajan.

Perun eliittijoukkojen 120 kommandoa toteuttivat pelastusoperaation 22.4.1997. Operaatiossa sai surmansa kaksi kommandoa ja yksi panttivanki. Perun presidentti Alberto Fujimori ilmoitti alun perin, että kaikki kapinalliset olivat saaneet surmansa operaatiossa.

Eräs pelastetuista panttivangeista kertoi kuitenkin myöhemmin nähneensä, että Cruz Sanchez otettiin kiinni elossa. Myöhemmin myös kuolinsyytutkimuksessa vahvistui, että hän ei ollut saanut surmaansa kommandojoukkojen operaation aikana.

Perun oikeusministeri Juan Jimenez kertoo olevansa valmis oikeudenkäyntiin.

- Meillä on todisteet ja mahdollisuus puolustaa Perua sekä kommandojoukkojemme jäseniä, kommentoi Jimenez.

(MTV3 - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.