Pertti menetti vasemman kätensä ja jalkansa onnettomuudessa – tokaisi useiden pelastusyritysten jälkeen kylmänviileästi toiveensa: "Lyökää poikki"

Vasemman kätensä ja jalkansa menettänyt Pertti esittelee, kuinka proteesikädet toimivat 1:24
Videolla Pertti esittelee käsiproteesejaan.

Tabu-ohjelman osallistuja Pertti pyysi itse lääkäreitään amputoimaan kätensä useiden pelastusyritysten jälkeen.

Tabun  kuudennen jakson teema on fyysisesti vammaiset. Jaksossa näyttelijä Pekka Strang  tapaa Kyyhkylän kartanossa Eevan, Pertin, Ainon ja Tuomaksen, joita kaikkia yhdistää fyysinen vamma. 

42-vuotias Pertti menetti vasemman kätensä ja jalkansa onnettomuudessa muutama vuosi sitten. Tabun kuvausten aikana Pertti kertoi onnettomuuden tapahtuneen vain kaksi ja puoli vuotta aiemmin. 

Pertillä on puuttuvien raajojensa tilalla proteesit. Hän esittelee niiden toimintaa Strangille kaksikon keskustellessa, ja ruuvaten kätensä irti lähempää tarkastelua varten. 

– Se on työkalukoukku. Olen sitä tykännyt käyttää, monipuolisempi kuin aikaisemmat, Pertti kertoo Strangille. 

Kahden vuoden aikana Pertti kehaisee harjaantuneensa proteesinsa käyttäjänä. 

Itse onnettomuudestaan Pertti ei muista mitään. Hän kertoo muistavansa, että on puhdistanut mopon visiirin huurusta, vienyt kuivauspaperin roskikseen ja lähtenyt ajamaan. Tähän hänen muistikuvansa kuitenkin päättyvät. 

– Ohitustilanteessa jotain tullut, että ilmalentoa on otettu ja sitten on ollut kolme avomurtumaa yhtä aikaa. Tällä hetkellä on tuommoinen 16 leikkausta takana, Pertti kertoo. 

Pertin kättä lääkärit yrittivät kaikin tavoin pelastaa. Lopulta käden haavaan tuli vaikea infektio, jonka myötä kirurgi oli todennut Pertille, ettei siitä todennäköisesti enää kummoista kättä tulisi. 

– Hän sanoi, että siellä ei muuten ole kaksista liikettä, että sinulla ei ole kovinkaan siellä lihaksia, ettet sinä kovin pysty käyttämään sitä ja siellä on hermotukset niin, ettet saisi oikein mitään toimimaan. Mä sitten, että mitä helvettiä mä sitten sillä tekemään, että lyökää poikki, niin pääsen kuntoutumaan, Pertti muistaa. 

Alla olevalla videolla Pertti kertoo onnettomuudestaan.

Pertti kertoo onnettomuudesta, jonka tähden menetti toisen kätensä ja jalkansa 0:52

Tabu MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 21. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon. 

Lue myös:

    Uusimmat