Pernon ampumisesta nostettu syytteet – miestä epäillään kahdesta murhasta

5:04
Poliisi luonnehtii Pernon kaksoismurhaa "poikkeuksellisen kylmäveriseksi" – tutkinnanjohtaja paljastaa, miksi

Väkivallanteossa sai surmansa kaksi henkilöä ja yksi uhri loukkaantui hengenvaarallisesti.

Syyttäjä on nostanut syytteet pääsiäisenä 3.4. tapahtuneesta Pernon ampumisesta. Yhtä henkilöä vastaan on nostettu syytteet kahdesta murhasta, kolmesta murhan yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Haastehakemus on toimitettu Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

Väkivaltarikokset tapahtuivat lauantaina 3. huhtikuuta Turun Pernon kaupunginosassa kerrostalolla. Poliisin mukaan “poikkeuksellisen kylmäverisessä väkivallanteossa” sai surmansa kaksi henkilöä ja yksi uhri loukkaantui hengenvaarallisesti.

Poliisin mukaan mies ampui haulikolla kerrostaloasunnossa. Kaksi henkilöä onnistui piiloutumaan niin, että syytetty ei löytänyt heitä.

Aiemmin poliisi kertoi, että esitutkinnassa veriteon motiivi jäi hämäräksi. Mies määrättiin tutkinnan aikana mielentilatutkimukseen.

Kylmäverinen tapahtumasarja

Tapauksen tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Kristiina Kontion mukaan kyse on poikkeuksellisen kylmäverisestä tapahtumasarjasta.

– Siitä kertoo paitsi uhrien määrä myös epäillyn määrätietoinen toiminta tapahtumapaikalla. Hän poistui asunnosta vasta kuultuaan poliisiautojen hälytysäänet ja todettuaan, ettei löydä muita asunnossa olijoita, Kontio kertoo poliisin tiedotteessa lokakuussa.

Esitutkinnan aikana on poliisin mukaan kertynyt satoja sivuja erilaista kuulustelu- ja oheismateriaalia. Lisäksi tapauksessa käytiin ensimmäistä kertaa Suomessa 3D-tekniikkaa verijälkien lähtöalueen määrittämisessä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja