Mainos

Periscope jälleen kohun keskiössä – nainen kuvasi oman itsemurhansa

Ranskassa on aloitettu viranomaistutkinta sen jälkeen kun nuori nainen teki itsemurhan suorassa lähetyksessä live-stream-palvelu Periscopessa. Asiasta kertoo BBC.

Twitterin omistama Periscope-palvelu poisti videon sivuiltaan, mutta se aiheutti laajaa järkytystä. Tämä ei ole myöskään ensimmäinen kerta, kun Prescope on liitetty järkyttävään materiaaliin.

Ranskalaismedioiden mukaan nuori nainen kuoli tiistaina noin puoli neljän aikaan iltapäivästä Eglyn lähiössä Essonessa Pariisin eteläpuolella. 

Ennen kuolemaansa nainen oli joidenkin tietojen mukaan lähettänyt livekuvaa asunnossaan Periscopeen jossa oli puhunut millaisen videon aikoo tehdä ja varoittanut nuoria katsojia jatkamasta lähetyksen katselua. Le Parisien -lehden mukaan 19-vuotias oli sen jälkeen hypännyt junan alle.

– Viranomaiset tutkivat nyt naisen puhelinta ja myös kuolemaa tutkitaan, toteaa syyttäjä Eric Lallement.

Ensimmäisen kerran Periscope-palvelu joutui myrskyn silmään huhtikuussa. Silloin Yhdysvaltalaisnainen kuvasi Ohiossa Periscopeen videon, missä raiskataan teini-ikäinen tyttö. Nainen kiisti syytökset. Lisäksi Periscope on joutunut useamman kerran kohun keskiöön. Eräs nainen lähetti itsestään muun muassa live-kuvaa, kun ajoi humalassa ja Yhdysvalloissa vanki lähetti Periscopeen videota sellistään useiden päivien ajan.

Periscopella on tiukat ehdot videoiden lähettämiselle ja sille mikä on sallittua. Palvelu yrittää estää väärinkäytöksiä myös sillä, että käyttäjät voivat itse ilmoittaa huomaamistaan epäsopivista videoista ylläpidolle.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.