Mainos

Perintöverotus voi kaatua kokonaan

Asiantuntijoiden mukaan hanke on lainsäädännöllisesti hankala. Verottomuus houkuttelee siirtämään yksityisvarallisuutta yritykseen, ja lainsäätäjän pitää tukkia porsaanreikiä.

Yritysvarallisuuden vapautus perintöverosta voi kaataa koko perintöverotuksen, pelkäävät veroasiantuntijat. Metsien ja yritysvarallisuuden perintöverovapaus voi käynnistää kierteen, joka pakottaa Suomen lopulta luopumaan koko perintöverosta.

Helsingin kauppakorkeakoulun professori Heikki Niskakangas sanoo Kauppalehdessä, että perintöverotus menettää yhteiskunnallisen oikeutuksensa. Hänen mukaansa kansa ei millään hyväksy veroa, josta muutama tuhat kaikkein varakkainta perhettä vapautetaan ja maksajiksi jäävät tavalliset palkansaajat.

Asiantuntijoiden mukaan hanke on myös lainsäädännöllisesti hankala. Verottomuus houkuttelee siirtämään yksityisvarallisuutta yritykseen, ja lainsäätäjän pitää tukkia porsaanreikiä.

- Tiettyjä omaisuuseriä pitää rajata verovapauden ulkopuolelle. Myös aikarajaa joudutaan miettimään, sanoo Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Tero Honkavaara.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja