Mainos

Perheyritysten liitto: Kolmikanta ei ole toiminut

Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Leena Mörttinen pitää järkevänä sitä, että kolmikantasopimisen sijaan alettaisiin luoda uutta tapaa sopia asioista.

Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen voi johtaa isoihin muutoksiin työmarkkinoilla. Palkansaajajärjestöjen STTK:n ja Akavan johtajien mukaan nykyisenlaisen kolmikannan aika saattaa olla ohi.

– Kolmikanta ei selvästikään ole toiminut. Ay-pomoiltakin on tullut selvää tekstiä siitä, että jotakin muuta on katsottava, se on mielestäni järkevä tapa edetä, sanoi Mörttinen MTV:n Seitsemän uutisissa.

Mörttisen mukaan perheyrityksille sopisi, että päätöksiä tehtäisiin enemmän paikallistasolla.

– On kaikkien suomalaisten yritysten etu, että päästäisiin sopimisessa paikalliselle tasolle. Toivoisi myös että hallituksella olisi itsellään kaikki välineet, ettei se jäisi panttivangiksi heikkoihin neuvottelutilanteisiin.

Mörttisen mukaan johtajilta tarvittaisiin selkeitä viestejä, jotta luottamus talouteen palaisi.

– Investointeihin liittyy iso riski joka tapauksessa, ja nyt kun on ollut poliittista kohinaa ja epävarmuutta työmarkkinoilla, niin investoinnit ovat jäätyneet edelleen. Kaikki selkeät viestit, että pidetään kiinni siitä mitä sanotaan, lisäävät luottamusta siihen, että Suomi voi löytää tien tästä uloskin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.