Mainos

Presidentti Tarja Halonen: Pakkolakiesitys on hyvin vino

Presidentti Tarja Halonen pitää yhteiskuntasopimusneuvottelujen jatkamista tärkeänä.

– Kannattaa jatkaa neuvotteluja. Kun näitä sopimuksia tehdään, niin se on aika pitkä ja monimutkainen prosessi. Tasapainoinen kolmipyörä olisi se hyvä asia.

Halosen mielestä hallituksen pakkolakiesitys ei ole tasapainoinen.

– Tämä hallituksen pakkolakijärjestelmä on hyvin vino. Ehkä se oli hyvä herättämään näitä osapuolia tai ainakin sitä kenttää, johon se oli kohdistumassa. Mutta toisaalta pitäisi herättää myös tämä työnantajapuoli.

Halonen otti kantaa yhteiskuntasopimusneuvotteluihin tänään osallistuessaan SDP:n Kättä päälle - yhteisen vastuun sopimuksen avajaistilaisuuteen.

"Ei kannata lähteä jos-lauseisiin"

– Jos perustilanne on se, että pakkolakien mukaan tietyt leikkaukset tapahtuisivat tasapainottamisen vuoksi, niin sitten se toinen puoli eli paljonko työpaikkoja syntyy, jää arvailujen varaan. Kansainvälisestikin löytyy keinoja, joilla arvattavuutta voi vähentää ja todennäköisyyttä lisätä. Niitä nyt haetaan.

Halonen ei halua ennakoida tilannetta, jos neuvottelut epäonnistuvat ja pakkolait tulevat voimaan.

– Sanoisin, että niissä on aika paljon juridistakin katsomista, mutta yleensä politiikassa ja rakkaudessa ei kannata lähteä näihin jos-lauseisiin. Pitää tehdä sen mukaan, mihin uskoo. Sitten katsotaan, löytyykö loikkaus tai hyppäys, mutta ei kai kukaan ajatellut jäävänsä siihen? Siitä pitää sitten mennä eteenpäin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.