Perheenisä patistaa miehiä hereille – myös aviomiesten on aika tehdä jotain joulun eteen: "Nyt on aika ryhdistäytyä"

0:21
Joulun taikaa: Katariinan 6-vuotias tytär haluaa joululahjaksi vain lihapullia ja aikaa ilman puhelinta!

Clint Edwards näki miesvitsin netissä ja tajusi, ettei oikeastaan tee perheensä joulun eteen mitään Tänä vuonna hän päätti muuttaa tapansa – ja kannustaa myös muita samaan.

Viime vuoden jouluna Clint Edwards näki nettimeemin, jossa vitsailtiin miehille. Kuvassa nainen totesi miehestään: "En malta odottaa jouluaamua ja sitä, että näen aviomieheni kasvoilla yllättyneen ilmeen, kun hän näkee, mitä osti kaikille lahjaksi!"

– Luin mokoman muutaman kerran ja joka kerralla tulin puolustelevammaksi. Sitten yritin miettiä, mitä olimme hankkimassa omille lapsillemme. Minulla oli jonkinlainen käsitys asiasta... Eikö ollutkin? Me olimme ostamassa sitä yhtä juttua, joka on karvainen ja puhuu, mikä sen nimi on? Vai emmekö ostaneetkaan sitä, kun se on niin kallis? Clint kuvaa Scarymommy -sivustolla.

Vaimo etsi lahjat, vertasi hintoja, tilasi, pakkasi, piilotti paketit...

Lopulta hän myönsi itselleen, ettei tiedä, mitä on antamassa lapsilleen lahjaksi, koska kyseinen lahja paketoidaan tai mihin se ylipäätään on piilotettu.

– Toki kutsuin itseäni joulupukiksi jouluaattona, mutta kuka todella vastasi taian toteutumisesta? Ei tämä iloinen veikko, ehei. Se oli vaimoni Mel.

Clint tajusi, ettei tiennyt myöskään, mitä perhe aikoo valmistaa jouluaterialle, tai aikovatko he matkustaa johonkin. Vaimo sen sijaan oli tehnyt taulukon lasten lahjatoiveista ja niiden hinnoista; hän teki hintaselvityksiä netissä ja luki arvosteluja, tilasi lelut, otti ne vastaan, piilotti ja paketoi ne.

– Hän valvoi myöhään ja heräsi aikaisin, kantoi kaiken henkisen kuorman joulunajasta samalla, kun minä toin kotiin palkkasekin (kuten aina teen), hain kuusen ja raahasin sen autoon. Siis, toki kuusikin on tärkeä, ja sen nostaminen oli vaikeaa, mutta oikeasti, en ajatellut joulua kuin kahden sekunnin ajan, Clint sanoo.

– Jos joulusta huolehtiminen kaatuisi yhtäkkiä minun niskaani, päätyisin varmaan antamaan lapsilleni kirjekuorellisen rahaa ilman korttia.

"Olemme käyneet niin monilla shoppailutreffeillä, että se sattuu"

Clint tajusi, että hänen vaimonsa teki jouluna kaiken työn, eikä se voinut olla helppoa. Tämän vuoden jouluna mies siis päätti auttaa.

Karu totuus selvisi pian.

– Olemme käyneet niin monilla shoppailutreffeillä, että se sattuu. Olemme puhuneet leluista ja yrittäneet selvittää, mikä olisi parasta lapsukaisillemme. Black Friday -alennuspäivänä valvoimme vierekkäin sohvalla, tilasimme asioita netistä, keskustelimme tarjouksista ja yritimme löytää parasta lapsillemme, Clint kuvailee.

Clint myös osti perheen kaipaamat joulukarkit ja auttoi suunnittelemaan jouluaterian ja ostamaan tarvikkeita sitä varten.

– Okei, kysymys nyt onkin, voisinko tehdä enemmän? Aivan ehdottomasti.

Vaikeuksiakin on ollut

Clintin mukaan shoppailu ja valmistautuminen on kuitenkin ollut vaikeaa. Hän esimerkiksi osti lapsille lelulahjoja, mutta ylitti samalla perheen budjetin.

Vaimo ei myöskään halua antaa Clintille ohjaksia, joita on pidellyt niin kauan. Pari oli riidellyt parhaista lahjoista, ja vaimo on käyttänyt perusteluinaan lausetta "olen tehnyt tätä paljon kauemmin kuin sinä".

– Kun yrittää jakaa kuormaa, se voi vaatia sopeutumista. Jos aviomiehesi yrittää, anna hänen liata kätensä. Hän voi mokata, mutta se on okei. Hän kyllä oppii pian, Clint sanoo.

Nyt Clint on myös enemmän innoissaan joulusta kuin ennen, koska on aidosti ollut mukana järjestämässä sitä.

– Joten, jos olet isä etkä tiedä, mitä olette hankkimassa lapsillenne jouluksi, nyt on aika ryhdistäytyä. Voit vielä auttaa, vaikka joulu on kulman takana. Ja usko pois, kun sanon, että se on ehdottomasti sen arvoista.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja