Perheenäiti ei koskaan palannut kauppamatkalta – poliisilta uutta tietoa Vantaan murhasta

Näin Vantaan murhasta epäilty piilotteli kasvojaan oikeudessa 0:56
Näin Vantaan murhasta epäilty piilotteli kasvojaan oikeudessa.

Vaimonsa murhasta epäillyn miehen epäillään uhkailleen eroa hakenutta vaimoaan tekoa edeltävänä aikana, kertoo poliisi.

– Asiaa selvitellään. On viitteitä suusanallisesta uhkailusta loppuvuodesta, tapauksen tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä kertoo MTV Uutisille.

Teon uhriksi joutunut nainen oli aiemmin hakenut avioeroa puolisostaan ja oli joulukuun puolessavälissä toimitetussa erohakemuksessa toivonut käräjäoikeudelta, että ero myönnettäisiin nopeasti. Aviopari oli jo pidempään asunut eri osoitteissa.

Perheenäiti lähti kauppaan, mutta ei koskaan palannut

Vantaalaisnainen lähti kotoaan 29. joulukuuta kauppareissulle, mutta ei palannut kotiinsa. Kun äitiä ei kuulunut takaisin, naisen lapset hakivat apua. Tämän kautta myös poliisi sai kuulla asiasta. 

Naisen käytös oli tälle niin epätavallista, että poliisi alkoi nopeasti epäillä henkirikosta. Naisen aviomies otettiin nopeasti kiinni, jo ennen naisen ruumiin löytymistä.

Rikostoimittaja Vantaan murhasta: "Lapset mahdollisesti menettivät molemmat vanhempansa" 1:47
Rikostoimittaja Vantaan murhasta: "Lapset mahdollisesti menettivät molemmat vanhempansa"

Uudenvuodenpäivänä naisen ruumis löytyi Vantaalta. Sittemmin mies vangittiin murhasta epäiltynä. Mies on kiistänyt syyllistyneensä tekoon.

Poliisi vaikenee antaakseen sururauhan

MTV Uutisten tietojen mukaan naisella oli jo uusi miesystävä, mutta tämä poissa Suomesta tekoaikaan. Poliisin mukaan vaikuttaa toistaiseksi sattumalta, että teko tapahtui juuri silloin, kun uusi miesystävä ei ollut paikalla.

– Ei ole näyttöä siitä, että [epäilty] olisi täsmäyttänyt tekoa siihen. Melkoinen sattuma tietenkin, tutkinnanjohtaja toteaa.

Poliisi on kertonut tutkivansa tekoa murhana sen raa’an ja julman tekotavan vuoksi. Tarkempaa tekotapaa tai rikoksen tekopaikkaa poliisi ei ole kertonut julkisuuteen. Jämsä kertoo motiiviksi sen, että uhrin lapsia halutaan suojella asialta. Lapset ovat nuoria, mutta joukossa on sen ikäisiä, että he pystyvät lukemaan uutisia. 

– Annetaan surra rauhassa, Jämsä toteaa.

Vantaan murhasta epäillään aviomiestä – tämä teosta tiedetään 5:02
Vantaan murhasta epäillään aviomiestä – tämä teosta tiedetään.

Lue myös:

    Uusimmat