Murhasta epäilty kuunteli pää painuksissa vangitsemistaan – tämä Vantaan mystisestä henkirikoksesta tiedetään

Näin Vantaan murhasta epäilty piilotteli kasvojaan oikeudessa 0:56
Näin Vantaan murhasta epäilty piilotteli kasvojaan oikeudessa.

Vuonna 1980 syntynyt mies vangittiin Vantaalla tapahtuneesta murhasta epäiltynä. MTV Uutiset oli paikalla vangitsemisistunnossa.

Mies osallistui istuntoon etäyhteydellä Vantaan poliisivankilasta. Pakkokeinoistunnon aluksi medialla oli mahdollisuus ottaa kuvia. Vankihaalariin sonnustautunut mies peitteli kasvojaan.

Kameroiden lähdettyä mies seuraili istunnon alkua rauhallisena oikeudenkäyntiavustajansa vierellä. Istunto julistettiin salaiseksi, ja reilut puoli tuntia kestäneen istunnon päätteeksi oikeus kertoi, että mies on vangittu murhasta todennäköisin syin epäiltynä.

Mies kuunteli oikeuden ratkaisua pää alas painettuna.

Epäillyn rikoksen tekoajaksi on kerrottu viime perjantain ja lauantain välinen aika, eli 29.–30. joulukuuta.

Juuri muuta epäillystä rikoksesta ei vielä tiedetä.

Poliisi ei ole kommentoinut asiaa enemmälti, eikä vakavasta rikosepäilystä ole edes tiedotettu. Tutkinnanjohtaja on kuitenkin vahvistanut MTV Uutisille tutkivansa henkirikosta.

Poliisi tutki aiemmin tappona

Aiemmin käräjäoikeudesta kerrottiin, että poliisi aikoisi vaatia miestä vangittavaksi taposta epäiltynä. Rikosnimike on kuitenkin nyt koventunut murhaksi. Syytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Vangitsemista käsiteltiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudella Vantaalla. Istunto alkoi kello 13. MTV Uutiset seurasi vangitsemiskäsittelyä paikan päällä.

Julkisesti saatavilla olevien tietojen perusteella henkirikoksesta epäilty mies on ollut kirjoilla Helsingissä. 

MTV Uutisten selvityksen perusteella miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa. 

Juttua päivitetty 3.1.2024 kello 13.00: Päivitetty tiedolla rikosnimikkeen koventumisesta murhaksi. Aiemmin poliisi tutki asiaa tappona.

Lue myös:

    Uusimmat