Mainos

Perheen sisäisiä lähestysmiskieltoja haettu vähän

Suurimmassa osassa tapauksista lähestymiskieltoa ajettiin miespuolista perheenjäsentä kohtaan. Joka toisessa tapauksessa lähestymiskielto myönnettiin.

Lähestymiskieltolain uudistaminen ei ole toistaiseksi näkynyt ryntäyksinä suomalaisissa tuomioistuimissa. Nelosen uutisten tekemän selvityksen mukaan perheen sisäisiä lähestymiskieltohakemuksia oli käsitelty käräjäoikeuksissa toukokuun puoliväliin mennessä vain 28.

Lähestymiskieltolain muutos tuli voimaan vuodenvaihteessa, ja sen mukaan väkivaltainen perheenjäsen voidaan tarvittaessa karkottaa kotoaan.

Selvityksen mukaan yhtä tapausta lukuun ottamatta kotoa oltiin ajamassa miespuolista perheenjäsentä. Tavallisimmin suojaa tarvitsi vaimo, joko yksin tai lasten kanssa. Mukaan mahtui myös juttuja, joissa vanhempi haki suojaa väkivaltaista aikamiespoikaa vastaan.

Väkivaltaisuus oli yleensä jatkunut pitkään, ja sen vakavuus vaihteli repimisestä ja tönimisestä puukotukseen.

Joka toisessa tapauksessa käräjäoikeus myönsi perheen sisäisen lähestymiskiellon. Muutamassa tapauksessa uhkailija oli jo ehtinyt muuttaa pois, joten hänet määrättiin tavalliseen lähestymiskieltoon. Vain yhdessä tapauksessa käräjäoikeus hylkäsi hakemuksen, sillä se ei katsonut riehuvan miehen aiheuttamaa uhkaa tarpeeksi vakavana.

Yli kolmannessa tapauksista hakija perui lähestymiskieltohakemuksen ennen oikeuskäsittelyä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.