Perhe joutui myymään kuolleen isän klassikkoauton huolehtiakseen lapsista – huutokaupasta tuli todellinen yllätys: "Ihmiset hurrasivat, minä itkin"

Tästä autosta maksettiin huutokaupassa lähes 50 miljoonaa dollaria 2:29

Huutokaupassa myyty vuoden 1973 Pontiac Parisienne pääsi yllättämään toden teolla. Auto myytiin ensin kerran, sitten toisen – ja vielä kolmannenkin!

Video: Klassikkoautojen Graalin maljaksikin kutsutusta, vuoden 1962 Ferrari 250 GTO:sta maksettiin huutokaupassa tähtitieteelliset 48,4 miljoonaa dollaria.

Vuoden 2018 keväällä Liam, 3, ja Arielle, 6, jäivät orvoiksi. Kanadalaislasten vanhemmat Brent ja Nicole Keryluke menehtyivät liikenneonnettomuudessa. 

Nyt isovanhemmat yhdessä muun perheen kanssa huolehtivat lapsista, mutta taloudellisten ongelmien vuoksi he päätyivät myymään lasten isän auton, kertoo Global News.

Kyseessä ei ollut mikä tahansa kottero: Brent oli kunnostanut vuoden 1973 Pontiac Parisiennea, jotta voisi antaa sen jonain päivänä lapsilleen. Perhe ei olisi halunnut luopua ajoneuvosta, mutta vaihtoehtoja ei ollut: Brentin isällä Benillä ja Ariellella on kummallakin kuulovamma, joka vaatii hoitoa – ja rahaa hoitokuluihin.

"Se oli uskomatonta"

Perhe päätyi huutokauppaamaan auton. Kauppatilanne ei kuitenkaan mennyt aivan kuten he olivat luulleet.

– He pysäyttivät huutokaupan kertoakseen kaikille, mitä tapahtuu ja mihin rahat menisivät, ja sen jälkeiset tapahtumat vasta sokeerasivatkin, Brentin isä Benkuvaa.

Video huutokaupasta. Jos video ei näy, katso se täällä.

Autoa myytiin kymmenen minuuttia. Osa asiakkaista lupasi myyntihinnan kylkeen myös rahalahjoituksia perheelle.

– Se oli uskomatonta. Ihmiset hurrasivat, minä itkin. Huutokauppaa vetäneellä Rodilla oli vaikeuksia jatkaa loppuun, koska hänkin itki, huutokaupan toinen omistaja Lyndsay Payne kertoo.

Auto palasi perheen omistukseen

Auto myytiin ensin kerran, sitten toisen ja vielä kolmannenkin. Voitettuaan huudon ostajat palauttivat auton perheelle aina uudelleen.

Pontiacin hinnaksi tuli ensin 29 000 dollaria, sitten 30 000 dollaria ja lopuksi vielä 20 000 dollaria. Summat ovat noin 13 000–19 000 euroa.

Kolmas huutaja, Bob Bevins, palautti auton perheelle lopullisesti.

– Hän ei halunnut tunnustusta siitä. Hän vain meni Benin luokse huutokaupan jälkeen ja sanoi "arvaa mitä? Haluat perheesi saavan tämän auton, joten annan sen teille takaisin", Payne kuvaa.

– Sillä oli paljon enemmän tunnearvoa perheelle, minulle se olisi ollut vain yksi omistamani klassikkoauto, joten ajattelin, että ehkä jonain päivänä tuo nuori mies (perheen poika) voisi ajaa isänsä autoa, Bevins sanoo.

Lähde: Globalnews.ca, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat