Perhe hyppäsi arjen pyörityksestä ja lähti matkalle maailman ympäri – tavoitteena opettaa lapsia kokemusten kautta: "Näytämme, että on muitakin tapoja elää"

Lapsiperhe lähti kolmen vuoden matkalle maailman ympäri 4:07
Lapsiperhe hylkäsi kuluttavan arjen ja päätti lähteä matkalle maailman ympäri.

Lapsiperhe lähti kolmen vuoden matkalle maailman ympäri. Vanhemmat halusivat tarjota lapsilleen globaalin koulutuksen ja uniikin näkökulman elämään.

Aviopari Astrid Vinje ja Clint Bush päätti lähteä lastensa kanssa kolmen vuoden mittaiselle opintomatkalle. Arki Yhdysvalloissa Washingtonin osavaltiosta alkoi painaa yhä raskaammin. Perheenjäsenet viettivät suurimman osan päivästä erossa toisistaan.

– Halusimme erilaisen elämäntavan, joka auttaisi meitä lähentymään perheenä, Vinje kertoo.

Nyt he kiertävät maailmaa viipyen yhdessä paikassa noin kuukauden kerrallaan. Perhe on jo matkustanut ympäri Amerikkaa ja tällä hetkellä he ovat Costa Rican vehreissä viidakoissa.

Seuraavat kohteet ovat Italia, Ranska ja Indonesia.

Äiti: Lapset oppivat paremmin kokemalla kuin lukemalla

Pariskunta työskentelee etänä ja opettaa lapsiaan itse. Ideana on, että lapset pääsevät oppimaan asioita kokemusten kautta. Lapset oppivat paremmin itse näkemällä kuin kirjasta lukemalla, Vinje sanoo.

– Emme vain seuraa polkua, jota meidän "pitäisi" kulkea. Näytämme lapsillemme, että on muitakin tapoja elää elämää, Vinje toteaa.

Kokemus on muuttanut perhettä monella tapaa. Vinje kertoo ymmärtävänsä nyt perheenjäseniään entistä paremmin. Bush taas sanoo olevansa entistä paremmin läsnä.

Tapauksesta uutisoi CNN.

Lue myös:

    Uusimmat