Pentagon siirtää liki neljä miljardia rahaa Trumpin muurihankkeeseen – rahat oli alunperin tarkoitettu huumeiden vastaisiin operaatioihin ja kalustohankintoihin

Yhdysvaltain puolustusministeriö siirtää liki neljä miljardia dollaria muun muassa kalustohankintoihin ja huumeiden vastaisiin operaatioihin tarkoitettuja varoja presidentti Donald Trumpin vaatiman Meksikon rajamuurin rahoitukseen, selviää Pentagonin torstaina kongressille lähettämistä asiakirjoista.

Asiakirjojen mukaan rahat otetaan muun muassa kansalliskaartin sekä laivaston ja ilmavoimien kalustohankinnoista.

Trump sai rahat muuriin julistamalla viime vuonna kansallisen hätätilan sen jälkeen kun kongressi oli toistuvasti kieltäytynyt myöntämästä rahaa hankkeeseen. Yhteensä Pentagon on joutunut antamaan muuriin jo liki kymmenen miljardia dollaria.

Trump lupasi vaalikampanjassaan vuonna 2016, että hän rakentaa Yhdysvaltain ja Meksikon välille muurin joka estää laittoman maahantulon. Trump lupasi tuolloin myös, että panee Meksikon maksamaan muurin kustannukset.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja