Mainos

Peltipoliisi teki historiaa – narautti rattijuopon

Helsingin poliisi kertoo, että peltipoliisi on tehnyt niin sanotusti historiaa paljastamalla epäillyn rattijuopon.

Poliisin mukaan partio pysäytti viime tiistaina Helsingin Meilahdessa epäillyn rattijuopon ja miehen puhaltaessa reilun promillen lukemat alkometriin poliisi otti miehen mukaansa poliisitalolle. Tuntia myöhemmin samainen mies ajoi lievää ylinopeutta liikennevalvontakameraan. 

–  Epäilty ilmeisesti palasi autolleen heti poliisilaitokselta pois päästyään ja jatkoi ajamista. Erikoisen tapauksesta tekee se, että häntä epäillään rikoksen uusimisesta liikennevalvontakameran kuvan perusteella. Tapaus on nyt poliisilla tutkinnassa, kertoo komisario Dennis Pastestein Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa. 

Mies oli jo aiemmin määrätty ajokieltoon. Häntä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikennerikkomuksesta.

Helsingin poliisin mukaan liikennevalvontakameroita voi tulevaisuudessa käyttää rattijuopumusten tunnistamisessa. Hieman tosin eri tavalla kuin nyt Meilahden tapauksessa. 

– Lounais-Suomessa on tällä hetkellä suunnitteilla satamaan sijoitettava alkoportti. Tässä pilotissa kartoitetaan tarvetta automaattivalvontaporteille, joihin tulisi puhaltaa matkaa jatkaakseen. Tässä moniviranomaisprojektissa on mukana muun muassa poliisi, satamatoimijat, Trafi ja Lounais-Suomen Ely-keskus, Pasterstein valottaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.