Mainos

Peltikolareiden lisääntyminen nostaa vakuutushintoja

Kolarivaurioiden määrä on kasvanut tasaisesti jo useita vuosia. Tammi-helmikuussa autovahinkojen määrä hypähti kahdeksan prosenttia ylöspäin viimevuotisesta.

-Kyse on pitkälti siitä, että alkuvuonna oli kovat pakkaset ja autojen hinausvahingot kasvoivat huomattavasti kahden ensimmäisen kuun aikana, kertoo If-autovakuutusyksikön päällikkö Simo Rinne.

Alkuvuodesta myös autojen peltivauriot lisääntyivät selvästi. Autovakuutuksesta korvattavien vahinkojen määrä kasvaa 6-7 prosentin vuosivauhtia, liikennevakuutuskorvaukset tätä hitaammin. Tavalliselle autonkäyttäjälle tämä merkitsee vakuutusmaksujen nousua useita prosentteja per vuosi.

-Vakuutusyhtiöillä on ongelmia seurata kustannuskehitystä eli jos lasketaan yhtä vahinkoa kohti, niin korjauskustannukset nousevat yli neljä prosenttia joka vuosi. Jos yleinen vahinkokehitys kasvaa ja lisääntyy, niin se näkyy kyllä ehdottamasti myös vakuutushinnoissa, toteaa Liikennevakuutuskeskuksen tekninen johtaja Rainer Tuomainen.

Uusissa autoissa vaurioiden korjaaminen on moninverroin kalliimpaa kuin vanhemmissa malleissa. Lukuisten turvatyynyjen laukeaminen tuhoaa koko auton etuosan, ja merkitsee vakuutusmenojen hypähdystä.

-Uusissa autoissa kieltämättä nämä rakenteet ja turvaratkaisut ja niiden korjaaminen on erittäin kallista , ja on mahdollista , että sitä kautta tulee vielä ylimääräistä painetta vakuutusmaksuihin, Tuomainen jatkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.