Mainos

Pelko zikaviruksesta leviää Euroopassa – Iso-Britannia myrkyttää jatkossa lentokoneet

Zikavirusta kantavien hyttysten pelätään kulkeutuvan Eurooppaan lentokoneiden välityksellä.

Iso-Britannian hallitus on ilmoittanut, että maa aikoo jatkossa käsitellä zikavirus-alueilta saarivaltioon palaavat lentokoneet hyönteismyrkyllä estääkseen virusta kantavien hyttysten leviämisen maahan, kertoo Daily Mail.

Sikiöille aivovaurioita ja pienipäisyyttä aiheuttava zikavirus leviää hyttysten välityksellä. Siksi Iso-Britannian hallitus on päättänyt ottaa järeät aseet käyttöön taistelussaan viruksen leviämistä vastaan.

Kaikki lentokoneet, jotka saapuvat Britteihin maista, joissa zikavirusta on tavattu, käsitellään hyönteismyrkyllä. Zikavirusta on todettu esimerkiksi Etelä-Amerikassa ja Karibialla.

WHO varoitti tällä viikolla, että Europpa saattaa olla uhattuna, sillä zikavirusta kantavia hyttysiä on löydetty eteläisestä Euroopasta. Virusta kantavat hyttyset eivät kuitenkaan todennäköisesti pysy hengissä kylmemmillä alueilla, kuten esimerkiksi Iso-Britanniassa.


Varotoimenpiteistä huolimatta Iso-Britannian naapurivaltiossa Irlannissa on jo todettu ensimmäiset zikavirustapaukset. Maan terveysviranomaisten mukaan tartunnan on saanut kaksi ihmistä, jotka matkustivat riskialueille.

Myös Espanjassa yksi henkilö on ilmennyt zikaviruksen kantajaksi.

Tartuntoja on ilmennyt myös Yhdysvalloissa Floridassa sekä Australiassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.