Pelkkä pikapesu ei riitä – näin tuhoat bakteerit keittiön pahimmasta pöpöpesästä

Tavallinen keittiön pesusieni voi kerätä itseensä enemmän bakteereja kuin wc-istuin. Osaathan pestä sen oikein?

Tutkimukset kodin bakteeripesistä kertovat karua faktaa: keittiön pesusienessä on eniten bakteereja. Pesusieni voi kerätä itseensä enemmän pöpöjä kuin esimerkiksi wc-istuin tai kylpyhuoneen hana.

Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että siinä tutkituista pesusienistä yli 75 prosentissa oli kolibakteeria, joka voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen. Pidä siis perheesi bakteereilta ja pöpöiltä suojassa ja pesusienet puhtaina.

Kokeile seuraavia vinkkejä ja pidä pesusieni puhtaana:

1. Pidä sieni kuivassa paikassa. Bakteerit kukoistavat kosteissa olosuhteissa, joten on tärkeää pitää pesusieni kuivana. Rutista sieni kuivaksi joka käytön jälkeen ja säilytä kuivassa paikassa.

2. Laita sieni astianpesukoneeseen. Aseta pesusieni astianpesukoneen ylätasolle muiden tiskien kanssa. Pese kuumimmalla teholla. Kuivaa sieni huolellisesti pesun jälkeen.

3. Laita sieni mikroon. Erään tutkimuksen mukaan pesusienen bakteerit, hiiva ja home kuolevat tehokkaimmin mikrossa. Jos sinulla ei ole astianpesukonetta, voitkin laittaa märän pesusienen mikroon kuumimmalle teholle kahdeksi minuutiksi. Anna sienen jäähtyä kunnolla ennen käyttöä.

4. Vaihda se. Vaihda pesusieni uuteen parin viikon välein. Jos pesusieni on selkeästi jo nähnyt parhaat päivänsä, on parempi korvata se kokonaan kuin yrittää puhdistaa sitä.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja