Pelkäätkö lentämistä? Tästä osasta konetta istumapaikka kannattaa varata

Lentopelko on yksi yleisimmistä fobioista, joka voi näin kesälomien aikaan vaikeuttaa matkasuunnitelmien tekoa. Lentopelkoa voi kuitenkin helpottaa varaamalla lentokoneesta paikan, jossa matka sujuu kaikkein tasaisimmin.

Pelkäätkö lentämistä? Lentopelkoisten on joskus parasta vain kääriytyä huopaan, peittää silmänsä naamiolla ja nukahtaa, kunnes kone pääsee perille. Melu ja jännittäminen voivat kuitenkin tehdä nukkumisesta mahdotonta.

Lentoyhtiö JetBluen vinkin mukaan lentopelkoisen kannattaa varata etukäteen istumapaikka, jossa turbulenssin värinä tuntuu kaikkein vähiten. 

Keskipaikka voi saada mielikuvituksen laukkaamaan

Lentoyhtiön julkaisemassa videossa kerrotaan, että lentokoneen keskiosassa istuminen tarjoaa kaikkein tasaisimman kyydin. Mieti vaikkapa leikkipuistosta tuttua keinulautaa. Mitä kauempana olet laudan keskeltä, sitä vauhdikkaammat kyydit saat. Aivan kuten lentokoneessakin, turbulenssi tuntuu voimakkaimmin koneen etu- ja takaosissa.  

Lentopelkoisen kannattaa myös varata itselleen ikkunapaikka. Turbulenssin sattuessa on rauhoittavaa katsella moottorin pyörivän aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Keskipaikalla istuessa melu ja äänet saavat voivat puolestaan mielikuvituksen laukkaamaan. Irtosikohan siipi? Sammuikohan moottori?

Paikasta riippumatta tärkeintä olisi kuitenkin tärkeintä muistaa, että vaikka turbulenssi tuntuu epämiellyttävältä, se ei ole vaarallista.

Video: Ennen lomaa kannattaa varmistaa, että lasten uimataidot ovat kunnossa.

Lähde: JetBlue 

Lue myös:

    Uusimmat