Mainos

Peliriippuvaisille vanhemmille tuomio vauvan nälkiinnyttämisestä

Eteläkorealainen mies on saanut kahden vuoden vankeustuomion näännytettyään vauvansa nälkään verkkopeliriippuvuuden takia, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Maailmallakin kohua herättänyt tapaus sattui viime syksynä, kun neljän kuukauden ikäinen tyttövauva löydettiin kuolleena. Kuolinsyyntutkijan mukaan pääsyy kuolemaan oli aliravitsemus.

Vanhemmat olivat ruokkineet lastaan vain kerran päivässä ja jättäneet tämän useiksi tunneiksi yksikseen, sillä he olivat koukussa Prius Onlinen Anima -verkkopelin pelaamiseen. Pariskunta viettikin internetkahviloissa jopa 6-12 tuntia päivittäin.

Hautajaisten jälkeen vauvan 41-vuotias isä ja 25-vuotias äiti lähtivät pakomatkalle, kun poliisin epäilykset heräsivät. Pari oli karkuteillä kaikkiaan viisi kuukautta ennen kiinnijäämistään.

BBC:n mukaan myös miehen vaimo tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan, mutta hänen tuomiotaan lykättiin myöhemmäksi. Oikeusistuimen tuomarin mukaan naiselle osoitettiin armeliaisuutta, koska hän on raskaana.

- Syytettyjen olisi pitänyt huolehtia alipainoisesta ja keskosena syntyneestä lapsestaan, mutta sen sijaan he olivat koukussa tietokonepeliin, eivät ruokkineet vauvaa tarpeeksi ja jopa löivät tätä, tuomari Yu Sang-jae sanoi tuomiota lukiessaan.

- Tämä on epäinhimillinen ja moraaliton teko, jota ei voi antaa anteeksi millään verukkeella.

Paikallisen sanomalehden mukaan syyttäjät olivat vaatineet vanhemmille viiden vuoden vankeustuomiota. Tuomari tyytyi kuitenkin lievempiin tuomioihin, koska syytetyt olivat osoittaneet katumusta ja odottavat parhaillaan toista lastaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.