Pelicans-lupaukselle tuli todellinen pikakomennus – pamahti Lappeenrantaan kesken SM-liigaottelun: "Olin just menossa suihkuun, kun puhelin soi"

2:00
Kesken pelin Lappeenrantaan ennättänyt Leevi Tukiainen kertoo, miten hän päätyi pikakomennuksella kauden ensimmäiseen SM-liigaotteluunsa.

21-vuotias Pelicans-hyökkääjä Leevi Tukiainen saapui todellisella pikakomennuksella kauden ensimmäiseen jääkiekkoliigan otteluunsa. Hän oli Lappeenrannassa paikalla, kun lahtelaisen Pelicansin vieraspeli SaiPaa vastaan oli jo hyvässä vauhdissa.

Tukiainen ehti autolla paikalle kesken avauserän, joka käynnistyi kello 18.30. Hän hyppäsi jäälle toisessa erässä.

– Kello oli suunnilleen puoli viisi, kun minulle soitettiin. Olin just hallilla treenaamassa ja menossa treenin jälkeen suihkuun, kun puhelin soi ja sanottiin, että lähde autolla tänne Lappeenrantaan pelaamaan. Mikäs siinä, ei mitään, kamat kasaan ja autolla tänne, Tukiainen kertasi tapahtumia C Morelle.

Lahdesta on Lappeenrantaan noin parin tunnin ajomatka. Tukiaiselle ei jäänyt pahemmin aikaa ihmetellä, mutta paniikkia ei hänen mukaansa tullut eivätkä kamerat tien päällä välkkyneet.

– Mieli oli ihan rauhallinen ja totta kai liikennesääntöjen mukaan ajettiin.

 Tukiainen myöntää, että hyppääminen ilman suurempia lämmittelyjä askiin toisessa erässä toi haasteita.

– Oli vähän jäykkä fiilis alkuun, mutta kun pääsee mukaan, kyllä se siitä lähtee.

Tukiainen pelasi ensimmäiset 10 aikuisten SM-liigaotteluaan viime kaudella, jolloin lahtelaishyökkääjä keräsi Pelicansin riveissä yhden syöttöpisteen. Tällä kaudella Tukiaisella on tilillään 21 Mestis-ottelua Heinolan Peliitoissa tehopistein 5+8=13, minkä lisäksi hän on pelannut Pelicansin U20-joukkueessa nuorten SM-liigaa.

Millainen suunnitelma Tukiaisella oli paluumatkalleen? Mitä ajatuksia hänellä oli Pelicansin pelaamisesta, ja mitä hän tuumii omasta kaudestaan tähän saakka? Vastaukset selviävät ylälaidan videolta.

Alla SaiPa–Pelicans-ottelun maalikooste:

4:07
Katso tästä SaiPa–Pelicans-ottelun maalit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja