Kolme pelaajaa kihautti SM-liigauransa avausmaalin, trilleriä puski – katso tästä illan kaikki osumat

Maalikooste: Tappara - JYP 4:08
Katso videolta Tappara–JYP-ottelun maalikooste.

Jääkiekon SM-liigan keskiviikkoillan kaikki viisi ottelua ratkesivat yhden maalin erolla ja peräti kolme taistoa pitkän kaavan mukaan. Illan aikana nähtiin myös liigauran avausmaali kolmelta eri pelaajalta.

Otatus ratkesi lopulta vierasjoukkue JYPin eduksi voittomaalikilpailussa 3–2, kun varsinaisella pelajalla 2–2-tasoituksen tehnyt Robert Rooba onnistui myös rankkareilla.

Tappara–JYP-ottelun maalikooste on katsottavissa ylälaidan videolla.

Ässät–KalPa 3–4 ja.

Maalikooste: Ässät - KalPa 4:59

Ottelu ei ollut totisesti ohi ennen kuin kuuluisa leidi lauloi viimeisen kerran. Varsinaisen peliajan viidellä viimeisellä minuutilla nähtiin nimittäin peräti kolme maalia: KalPan 2–2-tasoitus, 3–2-johtomaali ja Ässien 3–3-tasoitus vain 13 sekuntia ennen summeria.

Taiston ratkaisi jatkoajalla KalPan yhdysvaltalais-kanadalainen hyökkääjä Jeremy Bracco, jolle osuma oli ensimmäinen SM-liigassa. Aiemmilla kausilla AHL:ää pelanneelle Braccolle ottelu KalPan paidassa oli kuudes.

TPS–Kärpät 3–4

Maalikooste: TPS - Kärpät 5:30

Kärpät kaasutti avausperiodin aikana 3–0-karkumatkalle, mutta TPS nousi vielä kahteen otteeseen maalin päähän ja taistossa riitti jännitystä viime hetkille saakka.

HIFK–Lukko 1–0

Maalikooste: HIFK - Lukko 1:25

SM-liigan kärkijoukkueiden kohtaaminen päättyi sarjakakkosen voittoon, kun Sebastian Dykin vihaisella rannelaukauksella iskemä ylivoimaosuma jäi ottelun ainokaiseksi. Maali oli ruotsalaiselle liigakauden kahdeksas.

HIFK voitti Lukon ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun alun 2019.

SaiPa–Pelicans 2–3 vl.

Maalikooste: SaiPa - Pelicans 4:07

Voittomaalikilpailussa nähtiin yhdeksän yritystä ilman maalia, kunnes Pelicansin IIkka Kangasniemi iski kilpailun ainoan osuman ja ratkaisi ottelun lahtelaisvieraille. Kangasniemi osui myös varsinaisella peliajalla, tuolloin ylivoimalla.

Lue myös:

    Uusimmat