Mainos

Pelastuslaitos: Diakonissalaitoksen Auroratalossa suuri vesivahinko – syynä ilkivalta

Diakonissalaitoksen Auroratalossa Helsingissä tapahtui suuri vesivahinko torstaina ennen puoltapäivää. Syyksi epäillään ilkivaltaa, kertoo Helsingin Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Tapio Tähtinen. Talon kahdeksannessa kerroksessa oli rikottu sprinklereitä, ja talo kastui kellariin asti.

Vettä valui julkisivua pitkin pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Auroratalo on Diakonissalaitoksen suurin tuetun palveluasumisen yksikkö. Yhteensä 125 asukasta joudutaan sijoittamaan muualle.

– Vielä ei ole selvää, miten pitkään talo on asumiskelvoton. Sähkökaapeissa on vettä, joten sähköä ei tule ja asuminen on toistaiseksi mahdotonta, toimitusjohtaja Tähtinen kertoo.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan on mahdollista, että taloa joudutaan jopa remontoimaan. Tähtisen mukaan vahinkokartoitus on kuitenkin vielä kesken ja tilannetta arvioidaan uudelleen kartoituksen valmistuttua.

– Talossa sijaitsee myös Helsingin Diakonissalaitoksen keskuskeittiö, joka vastaa noin 400–500 ihmisen ruokahuollosta. Senkin tilannetta joudutaan arvioimaan. Sähköä ei ainakaan toistaiseksi tule, Tähtinen kertoo.

Asukkaat sijoitetaan Diakonissalaitoksen muihin yksiköihin, pääasiassa Munkkisaareen, jossa laitoksella on tyhjä kiinteistö.

Diakonissalaitos on säätiö, joka tuottaa sosiaali-, terveys-, ja koulutusalan palveluja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.