Mainos

Riihimäen epäilty tuhopoltto ajoi yli sata asukasta evakkoon: "Ainakin yli miljoonan korjauskulut"

Ullakkopalossa vaurioituneen riihimäkeläisen kerrostalon asukkaat pääsevät palaamaan kotiin aikaisintaan alkuviikosta. Osalla heistä on todennäköisesti edessä pidempikin evakkotaival. 

– Alkuviikon aikana tehdään arvio siitä, milloin asuntoihin voi palata, kertoo päivystävä palomestari Mika Kivipato.

Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta perjantaina puoli kahdentoista maissa yöllä. Kivipadon mukaan suuri osa seitsenkerroksisen talon huoneistoista on kärsinyt savu- ja vesivahinkoja. Pahimmat savuvauriot ovat yläkerran asunnoissa.

Isännöitsijä Jukka Musakan mukaan vahingoista ei vielä pysty tekemään rahallista arviota. Vuonna 2010 sattunut toinen ullakkopalo Riihimäellä aiheutti hieman yli miljoonan euron korjauslaskun. Tämänkertaisen palon vahingot ovat Musakan mukaan todennäköisesti suuremmat.

Yli sata asukasta

Talon asukkaat pääsivät lauantaina palomiesten saattamina käymään asunnoissaan ja hakemaan välttämättömiä tarvikkeita, esimerkiksi lääkkeitä. Tilapäismajoitus oli iltapäivään mennessä järjestynyt.  

Johtava sosiaalityöntekijä Anna-Leena Vaara kertoo, että suurin osa asukkaista pääsi viikonlopuksi sukulaisten tai tuttavien luokse. Muutamille järjestettiin huone hotellista.   
– Maanantaina todennäköisesti tulee enemmän painetta, arvioi Vaara.

Vaaran mukaan Riihimäen kaupungilla on 10-15 tyhjää vuokra-asuntoa, joita voidaan käyttää tulipalosta kärsineiden majoittamiseen. Lisäksi Riihimäen seudun nuorisoasunnot ry on tarjonnut omia tyhjillään olevia asuntojaan käyttöön.

Poliisi tutkii tuhotyönä

Hämeen poliisi tutkii kerrostalopaloa törkeänä tuhotyönä. Poliisi kertoi tutkinnasta lauantaina niukasti.

Poliisi on ottanut kiinni noin 40-vuotiaan miehen epäiltynä palon tahallisesta sytyttämisestä.   

Rikoskomisario Marko Mäkinen kertoo, että mies otettiin kiinni talon nurkilta. Mäkinen ei lauantaina kertonut, onko mies talon asukas tai onko häntä vielä kuulusteltu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.