Mainos

Vesivahingon taustalla kenties psyykkiset ongelmat – sähköt poikki myös 500 henkeä muonittavasta tuotantokeittiöstä

Diakonissalaitoksen Aurora-talossa Helsingissä tapahtui suuri vesivahinko torstaina ennen puoltapäivää. Syyksi epäillään ilkivaltaa, jonka taustalla saattaa olla psyykkisiä ongelmia, kertoo Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n toimitusjohtaja Tapio Tähtinen.

– Vesivahinko on sillä tavalla merkittävä, että sprinklerin useampi suutin on lauennut talon kahdeksannessa kerroksessa ja vesi on valunut kellaria myöten. Koko talo joudutaan evakuoimaan asukkaista.

Aurora-talossa asuu 125 asukasta. Heille kaikille etsitään nyt uutta majoitustilaa.

– Osa sijoittuu meidän muihin olemassa oleviin yksiköihin eli siellä lisätään yksittäisiä paikkoja. Lisäksi Diakonissalaitoksella on Munkkisaaressa tyhjillään oleva kiinteistö ja tämä otetaan nyt hätämajoituskäyttöön.

Vesivahinko on todennäköisin syin tapahtunut ilkivallan johdosta. Poliisi tutkii asiaa.

– Jos kyseessä on meidän asukkaamme, niin syynä saattavat olla psyykkiset ongelmat, jotka joskus johtavat tällaiseen toimintaan. Tarkkoja tietoja ja syitä meillä ei kuitenkaan vielä ole tiedossa, Tähtinen sanoo. 

Aurora-talon on palveluasumisen ja tehostetun tuetun asumisen yksikkö. Aurora-talon asukkaat ovat taustaltaan pitkäaikaisasunnottomia. 

Kuivaus ja korjaus vie jopa kuukausia

Vahinkoja arvioidaan paraikaa. Tähtinen kuitenkin luonnehtii vesivahinkoa koko "todella isoksi". Paluu Aurorataloon saattaa venyä pitkälle kesään.

– Kiinteistön kuivaaminen kestää kauan. Tässä on varmasti kysymys viikoista ellei kuukausista.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan on mahdollista, että taloa joudutaan jopa remontoimaan. Tähtisen mukaan vahinkokartoitus on kuitenkin vielä kesken ja tilannetta arvioidaan uudelleen kartoituksen valmistuttua.

Sähköt poikki myös tuotantokeittiöstä

Tähtisen mukaan Auroratalon vieressä sijaitsevan ravintolan sähköt on jouduttu katkaisemaan. Ravintolasta toimitetaan ruokaa muihinkin asumisyksiköihin, siis noin 500 henkilölle. Nyt selvitetään, voidaanko sähköt vielä tämän päivän aikana kytkeä takaisin.

– Tässä parasta aikaa suunnitellaan, että miten ruokahuolto pystytään tuottamaan meidän vanhuspalveluyksiköihin ja muihin yksiköihin. Tässä on monen ihmisen lounaista ja päivällisistä kysymys, Tähtinen sanoo. 

Tähtinen vakuuttaa, että ruokahuolto pystytään järjestämään, mutta aiheuttaa turhaa päänvaivaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.