Mainos

Pelastuslaitoksella riittää töitä Suomea riepottelevan myrskyn kanssa – Tässä tärkein turvallisuusohje, jota on hyvin helppo noudattaa!

6:15
MTV Uutiset Live kertoi perjantaina Keski-ja Pohjois-Suomea riepottelevasta myrskystä.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on tänä aamuna nostanut valmiuttaan ja perustanut väliaikaisen johtoyksikön sekä raivausyksiköitä Keski- ja Pohjois-Suomea riepottelevien kovien tuulten vuoksi, kertoo riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnas.

Viimeisen 3–4 tunnin aikana resurssit ovat olleet aika tiiviisti käytössä, kun ollaan näitä myrskyvahinkotehtäviä hoidettu, Honkakunnas kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Eilisen aikana myrskyyn liittyviä tehtäviä oli noin 30, kun taas tämän päivän aikana on ollut vajaat 40 tehtävää. Tehtävät ovat päässeet osin jonoutumaan, eli kaikkiin ei Honkakunnaksen mukaan ehditä vastaamaan välittömästi.

Henkilövahinkoja ei tiedossa

Tehtävät painottuvat Oulun rannikolle ja siitä ylöspäin pohjoiseen.

– Se on ehkä onni onnettomuudessa, ettei muita kuin myrskyvahinkotehtäviä ole päivän aikana juurikaan ollut, Honkakunnas toteaa.

– Olemme kuitenkin varautuneet kiireellisiin tehtäviin.

Henkilövahinkoja ei ole tähän mennessä tullut pelastuslaitoksen tietoon. Tehtävät ovat olleet teiden ja rakennusten päälle kaatuneiden puiden raivaamista.

Sähkölinjojen päälle kaatuneita puita pelastuslaitos ei yleensä siirrä, vaan alue eristetään turvalliseksi, kunnes sähköyhtiö korjaa vahingon. 

Irtotavarat kannattaa sitoa tiukasti kiinni

Honkakunnas muistuttaa, että tällaisella säällä tärkein turvallisuusohje on vaaratilanteiden ehkäisy:

– Vesille ei kannata tällaisella myräkällä lähteä.

Myrskyyn kannattaakin varautua pysyttelemällä sisätiloissa, jos ei ole pakottavaa tarvetta lähteä ulos. 

Lisäksi on tärkeä huolehtia, että irtotavarat on kiinnitetty kunnolla. Tähän lukeutuvat muun muassa trampoliinit, puutarhakalusteet, paviljongit ja muut katokset, jotka lähtevät helposti voimakkaan tuulen mukana, ja voivat aiheuttaa isojakin vahinkoja, jos ne lentävät ihmisen päälle.

Myös rantaan kiinnitettyjen veneiden kiinnitykset kannattaa vielä varmistaa.

Honkakankaan mukaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on varautunut vielä loppupäivän ajan hoitamaan myrskytehtäviä, mutta toivoo tilanteen rauhoittuvan iltaa kohden. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja