Pelaajan vaaralliset voltit saivat Vimpelin kuntaan vipinää – "On aloitettu jo"

Vaaratilanne Superpesiksesssä: JoMan Justus Niemeläinen syöksyi vauhdilla Savonjokeen Vimpelissä (Ruutu+:n kuvaa) 1:51
Katso Niemeläisen raju syöksy Savonjokeen videolta.

Vimpelin pesäpallostadionin viereinen joki ja siinä olevat kivet ovat nousseet maanatain välieräottelun jälkeen puheenaiheeksi vaarallisuutensa takia. Vimpelissä onkin ryhdytty tuumasta toimeen.

Vimpelin Vedon ja Joensuun Mailan välisessä välieräottelussa nähtiin maanantaina vaarallinen tilanne, kun JoMan Justus Niemeläinen sukelsi pää edellä pallon perään kentän viereiseen jokeen.

Katso Niemeläisen vaarallinen syöksy pääkuvan videolta.

Vaarallisen näköinen tilanne päättyi onneksi ilman suurempaa loukkaantumista.

– Vaikuttaa, että selvittiin pelkällä säikähdyksellä, Joensuun Mailan toimitusjohtaja Matti Lindholm vahvistaa MTV Urheilulle.

– Siinä oli kyllä tuuri mukana, kun kahden aika ison lohkareen väliin (Niemeläinen) tipahti.

Sosiaalisessa mediassa Vimpelin kentän turvallisuus on noussut puheenaiheeksi. Joki on täynnä isoja kivenlohkareita, mikä aiheuttaa todellisia vaaratilanteita, jos ja kun pelaajat syöksyvät jokeen pallon perässä. Vimpelissä maanantain läheltä piti -tilanteeseen on nyt reagoitu nopeasti.

– Kunnostus on aloitettu jo. On paikallistettu pohjassa nuo kivet, ja nyt ne poistetaan sieltä ja levennetään tätä penkkaa, Vimpelin liikuntapaikkojen hoitaja Hannu Hernesniemi kertoi työmaalta.

Tiukka aikataulu

Seuraavan kerran Vimpelin saarikentällä pelataan jo perjantaina, mutta joenpenkkaa yritetään muokata turvalliseksi lyhyessä ajassa.

– Aikataulu on nyt tiukka. Ensi keväälle pitää miettiä, pystyykö sille tekemään jotakin muuta. Pystyykö kohtaa esimerkiksi vallittaa, tai tehdä porrastusta, Hernesniemi pohtii.

Nyt joenpenkka ja tulvavalli tehdään turvallisemmaksi poistamalla kivet ja lisäämällä vallin reunaan savesta ja mullasta sekoitettua maa-ainesta, jotta kaikki kivet saadaan piiloon.

Puhetta ja kysymyksiä on ollut myös siitä, miksi kyseisessä kohdassa pitää olla niin korkeat tulvavallit. Niiden olemassaololle on kuitenkin selkeä syynsä.

– Sen takia nuo vallit on pakko olla, kun sillä suojellaan tulvilta, jotka tuovat mukanaan kaikkea roinaa. Jos niitä ei olisi, olisi kenttä olisi täynnä roinaa, eikä sillä pystyisi pelaamaan, Hernesniemi selvittää.

Joensuun Mailan Lindholm oli tyytyväinen kuullessaan, että Vimpelissä on reagoitu vaaralliseen tilanteeseen.

– Järkyttävä kivikko se on ollut, ja hyvä, että nyt viimeistään tehään jotain, eikä sitten kun sattuu jotain vielä vakavampaa.

JoMa ja ViVe jatkavat välieräsarjaansa keskiviikkona Joensuussa. Vimpelissä pelataan taas perjantaina turvallisemmissa olosuhteissa kuin maanantaina.


Lue myös:

    Uusimmat