Mainos

Pekkarisen työryhmällä vauhdikas viimeinen kokous: yritystukien leikkaus epäonnistui

Sipilän hallituksen asettama yritystukityöryhmä ei löytänyt tänään viimeisessä kokouksessaan yhteisymmärrystä ja uudistus tukien karsimiseksi kaatui. Työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) aikoo kuitenkin esitellä niukan loppuraportin torstaina kello 11.30 tiedotustilaisuudessa.

Yritystukityöryhmän viimeistä kokousta kuvailtiin MTV Uutisille värikkääksi ja siellä käytiin tiukkaa keskustelua sovittujen pelisääntöjen rikkomisesta. Pekkarinen on ollut harmissaan työryhmän paperien vuotamisesta tiedotusvälineille ja muutamista ennenaikaisista kommenteista julkisuuteen.

Esimerkiksi Perussuomalaisten johto, Sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen ja Vihreiden kansanedustaja Emma Kari esittivät arvostelua jo matkan varrella.

Viimeisen kokouksen tunnelmia kuvaa myös se, että työryhmässä mukana olleita eduskuntaryhmien edustajien varajäseniä ei päästetty enää mukaan.

Pekkarisella oli loppuvaiheessa oma esityksensä, jossa yritystukia olisi karsittu 60,4 miljoonalla eurolla. ”Maurin listasta” ei jäänyt lopulta jäljelle juuri mitään huomiseen luovutustilaisuuteen.

Työryhmässä oli laajalti halukkuutta karsia yritystukia, mutta sopivista kohteista ei löytynyt sopua. Ryhmässä olivat mukana edustajat kaikista eduskuntaryhmistä sekä etujärjestöjen edustajia.

MTV Uutisille arvioitiin, että työryhmän ajatuksista voi löytyä kuitenkin jotain apua seuraaviin hallitusneuvotteluihin. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja