Mainos

Pekkarinen: Aluetuen leikkaus vaikuttaisi muun muassa teiden rakentamiseen

Suomessa pelätään, että EU:n aluetukia tullaan leikkaamaan rajusti. Nykyään EU jakaa aluetukia kaikille jäsenmailleen yhteensä noin 50 miljardia euroa vuodessa.

- EU:n piirissä on keskusteltu siitä, josko rahaa käytettäisiin entistä vähemmän aluerakennetukiin ja että taloudellisesti paremmin menestyvät alueet voitaisiin heittää kokonaan tuen piiristä pois. Suomi on kyllä lähtenyt siitä, että periaatteessa koko unionin pitää olla tuen piirissä ja sitten kohdentaa tuki niihin alueisiin, jotka sitä eri syistä tarvitsevat, kuvailee elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

Suomi saa EU:n aluetukea nykyään noin 245 miljoonaa euroa vuosittain.

- On hirvittävän vaikeaa lähteä arvioimaan, kuinka pieneen tuki voisi kutistua. Jos pohjoisen ja itäisen Suomen erityinen tuki poistuisi, voidaan puhua tuen pienenemisestä vuosittain noin sadalla miljoonalla eurolla Suomen tapauksessa.

Jos tukea leikataan, raha on pois esimerkiksi tietoliikenneyhteyksien rakentamisesta.

- Tuesta rahoitetaan nykyään muun muassa yritysten investointihankkeita, koulutuksia, kurssituksia ja niin edelleen. Jonkin verran tukea käytetään myös infrastruktuurin, teiden ja tietoliikenneyhteyksien rakentamiseen. Jos tuki supistuu, se olisi tämän kaltaisista kehityshankkeista pois, jatkaa Pekkarinen.

(MTV3)

Lue myös:

Katso elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.