Mainos

Pekka siirsi eläkepäiviään, kun sote-uudistus kävi kuumimmillaan – nyt kaikki kaatui: ”Sen jälkeen minä siirryn tyytyväisenä reserviin”

2:17
MTV Uutiset haastatteli Pekka Kuosmasta myös aiemmin viikolla ennen sote-uudistuksen kaatumista.

Pohjois-Karjalassa maakunta- ja soteuudistuksen valmistelua vetänyt muutosjohtaja Pekka Kuosmanen pyörsi aikanaan eläkkeellejäämispäätöksensä lakipaketin takia. Uudistuksen kaatuminen on hänelle kaksipiippuinen asia.

Virkamiehet ympäri Suomen ovat käytännössä koko vaalikauden ajan paiskineet hartiavoimin töitä, jotta sote- ja maakuntauudistus toteutuisi aikanaan kivuttomasti.

Perjantaina koko uudistuksen valmistelulle laitettiin kuitenkin stoppi, kun pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus kaatui sote-uudistuksensa mukana.

"On olemassa huoli putkiohjauksesta"

Muutosjohtaja Pekka Kuosmanen suhtautuu käänteeseen sekä hyvällä että surullisella mielellä.

– On ihan hyvä olo. En koe tehneeni turhaa työtä, Kuosmanen sanoo.

Kuosmanen on tyytyväinen Pohjois-Karjalassa jo olemassa olevaan maakunnalliseen Siun sote -yhtymään. Uuden sote-keskuksen luominen olisi voinut mutkistaa kuvioita.

– Kolikon toinen puoli on se, että näin kyllä järkevänä tällaisen monialaisen maakunnan. Tässä on olemassa se huoli, että jos tulee pelkkä sote-uudistus, johtaako se ministeriöiden tyypilliseen vanhanaikaiseen putkiohjaukseen esimerkiksi työllisyyttä ja työttömyyden hoitoa koskien.

Työt kasaan ja eläkkeelle

Kuosmanen ei kadu sitä, että lykkäsi eläkkeellejäämistään uudistuksen valmistelun takia. 

– Tämä on ollut ihan mielenkiintoinen tehtävä. Ei ole ollut kitkatekijöitä, vaan tämä on ollut yhteistä tekemistä.

Seuraavaksi Kuosmanen aikoo muun valmistelutiimin kanssa kasata jo tehtyä työtä niin, ettei kaikkea tarvitse Pohjois-Karjalassa alottaa nollasta, jos ja kun Arkadianmäellä halutaan uudistaa sosiaali- ja terveyspalveluja myös ensi vaalikaudella.

– Katsotaan keväällä minkä verran kasaaminen vie aikaa, ja sen jälkeen minä siirryn tyytyväisenä reserviin, Kuosmanen myhäilee.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja