Pekka Pouta: Luvassa lisää lunta ja pyöriviä tuulimyllyjä

Torstai 7.12. Viikonloppuna lisää lunta 2:15
Pekka Poudan mukaan sää muuttuu lumisempaan suuntaan.

Taiotaan vähän lisää lunta, toteaa meteorologi Pekka Pouta aamun Huomenta Suomessa. Suosikkimeteorologin mukaan sää muuttuu lumisempaan suuntaan. Sunnuntaina tiedossa on laajalti lumisateita.

Viikonloppu tuo tullessaan lisää lunta niin, että idässä lumipeite tulee paksuuntumaan kymmenisen ja lännessä viitisen senttiä.

– Tämän päivänkin kartallakin näkyy kolme lumisadevyöhykettä. Yksi heikkenevä Lapissa, toinen kaakossa, Suomenlahdelta nousevia lumikuuroja. 

– Kolmas on Länsi-Suomessa Tampereen seutuvilta kohti pohjoista vähitellen liikkuva lumisadevyöhyke.

Pekka Poudan mukaan lounaassa ei ole enää kuin pientä pakkasta, mutta idässä pakkaslukemat ovat vielä lähes viidessätoista asteessa.

– Siellä aurinko voi tulla laajemminkin näkyville.

Sähköä tiedossa

Pekka Poudan mukaan tänään sisämaassakin tuuli puhaltaa jo hieman kaakon suunnilta. Pohjanlahdella tuuli on jo navakkaa.

– Se tuo mukanaan pyöriviä tuulimyllyjä ja vähän halvempaa sähkön hintaa.

Lapissa lumisadealue heikkenee vähitellen Lapin yllä. Perjantaina Lappiin odotetaan laajempaa lumisadealuetta.

– Etelässä on vähitellen heikkenevä vanha sadealueen jäänne, joka ei missään vaiheessa pääse liikkumaan Suomen yli, vaan hajoaa etelään ja lounaiseen Suomeen.

Runsain lumisade saapuu lauantaina lounaiseen Suomeen.

– Siinä sade alkaa laajalti lännestä lauantain iltapäivään mennessä ja alue liikkuu hitaasti niin, että sunnuntaina siitä riittää lumisadetta laajalti itään ja pohjoiseen.

Pouta kertoo, että lännessä on tuossa vaiheessa jo poutaisempaa. Poudan mukaan ensi viikkokin mennään laajalti pakkasella.

Lue myös:

    Uusimmat