Pekka Pouta: Lumimyräkkä riesana idässä – sitten on luvassa etelään "kylmintä mahdollista" viiman kera

Pekka Pouta: Viikonlopuksi luvassa "kylmintä mahdollista" 3:09
Pekka Pouta: Viikonlopuksi luvassa kylmintä mahdollista

Torstaina lumimyräkkä painottuu Suomen itä- ja pohjoisosiin. Suurinta lumikertymää, noin 15 senttimetriä, odotetaan Pohjois-Karjalaan perjantai-aamuun mennessä.

Yön myräkän jäljiltä ajokeli on kuitenkin paikoin erittäin huono. Kaikkia isoimpiakaan ajoväyliä ei ole vielä saatu aurattua puhtaaksi. Kelikameroiden mukaan esimerkiksi Turunväylä oli vielä aamuliikenteessä paikoin hyvin loskainen. Lappeenranta on myös lunta tulvillaan.

Pouta on huolissaan etenkin jalkakäytävien kunnosta, sillä liukasta piisaa.

Kovimmat tuulet ovat jo Venäjän puolella. Lämpötila on kohonnut plussalle Suomen länsiosissa, myös tielämpötila osittain. Mutta suurilta osin tienpinnat ovat vielä jään tai lumen peitossa, joten Pouta varoittaa erittäin huonosta ajokelistä.

Katso Pekka Poudan ennuste aamuseitsemältä tästä:
Torstai 23.11. Pekka Pouta kertoo, missä on torstain surkein ajokeli 2:24

Lapissa on tänään lumisateinen pakkaspäivä etenkin keski- ja itäosissa, kuten Raja-Joosepissa, joka on perjantaiaamusta alkaen ainoa rajanylityspaikka Venäjän suuntaan.

Lapin ja Itä-Suomen lumisade pysähtyy Suomen ylle, ja etelässäkin on luvassa vetisempiä sadekuuroja.

Saderintaman itäpuolelta avautuu Pohjois-Venäjältä lauantaina aukko, josta vyöryy Suomen eteläosiin "kylmintä mahdollista" ilmaa. Sunnuntaina lämpötila on korkeimmillaankin 10 pakkasastetta.

– Viima puree ja on todella kylmää, Pouta varoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat