Pekka Poudan joulusääennuste julki: Suuressa osassa maata loskajoulu – katso, missä päin Suomea vietetään valkoista joulua!

Katse joulukuun säähän 5:26

Joulukuu alkaa huomenna, mikä tarkoittaa sitä, että jouluun on aikaa enää 24 päivää. Yksi jännityksen aihe joululahjojen lisäksi on se, missä päin Suomea vietetään valkoista joulua.

Katso Pekka Poudan joulusääennuste videolta!

MTV Uutisten meteorologin Pekka Poudan mukaan joulukuun alku näyttää hyvältä, sillä kuun puolivälissä saadaan lunta suureen osaan maata.

– Tuoreen kuukausiennusteen mukaan siinä on korkeapaine syntymässä uudestaan Suomen ylle. Jos siinä on jotain maassa, niin se todennäköisimmin vähän kasvaa.

– Joulukuun puolivälissä maa on todennäköisesti valkoinen. Ei kuitenkaan mitään isoja hankia.

Matalapaine voi sulattaa lumikinokset nopeasti

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikkialla Suomessa joulupukki pääsisi reellä liikkumaan.

Joulunalusviikolla nimittäin korkeapaine hellittää, ja Suomen lounaispuolella oleva matalapaine puhaltaa lämmintä ilmaa kohti Eurooppaa.

– Jos tuuli pääsee kunnolla puhaltamaan Itämerta pitkin, se tuo kosteaa ilmaa. Menee pari päivää, niin kymmenen senttiä lunta on sulanut pois.

"Suuressa osassa maata loskajoulu"

Mikä on sitten kokeneen säämiehen valistunut, tämän hetken ennusteisiin pohjautuva arvio jouluviikon lumitilanteesta?

– Summauksena voi sanoa, että Lapissa ja Kainuussa on erittäin todennäköisesti valkea joulu, suuressa osassa maata loskajoulu ja rantaviivoilla lumeton joulu.

Katso viiden vuorokauden ennuste 102:lle paikkakunnalle!


Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat