Pekka Katajan murhan yrityksestä epäiltynä olleelle äärioikeistovaikuttajalle tuomio – valmisti itse vaarallisia ampuma-aseita

Pekka Katajan murhan yrityksestä epäilty mutta sittemmin poliisin vapauttama äärioikeistovaikuttaja sai tuomion lukuisten laittomien aseiden hallussapidosta. Osa niistä oli poikkeuksellisen vaarallisia.

Rikokset tapahtuivat vuonna 2020 Jyväskylässä. Mies oli tuomion mukaan valmistanut kaliiberin .22 LR kynäpistoolin ja kolme kaliiberin 16 putkihaulikkoa. Hänen asunnoltaan löytyi myös kaksi starttipistoolia, joista toisesta puuttui osia. Oikeus piti putkihaulikoita erityisen vaarallisina ampuma-aseina.

Hankki laittoman aseen ja kaasusumuttimia

Mies oli myös hankkinut tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä .22 kaliiberin pienoispistoolin, johon oli hankkinut äänenvaimentimen. Asetta hän säilytti makuuhuoneensa kaapissa.

Lisäksi hän piti hallussaan asuntonsa olohuoneessa pahvilaatikossa ilotuliteräjähteitä. Miehellä oli myös luvallinen pienoispistooli ja satoja patruunoita, joita hän säilytti säädösten vastaisesti kesämökkinsä sängyn alla ja keittiön kaapin päällä sekä kuusi luvatonta kaasusumutinta.

Ehdollista vankeutta – löydetyn aseen omistajalle sakot

Vuonna 1976 syntynyt mies tuomittiin 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen kolmesta ampuma-aserikoksesta, lievästä ampuma-aserikoksesta ja varomattomasta käsittelystä.

Aseiden valmistamiseen käytetyt esineet, osat ja aihiot määrättiin menetettäväksi valtiolle.

Kokonaisuudessa tuomittiin lisäksi kaksi muuta henkilöä luvallisten aseidensa huolimattomasta säilyttämisestä. Toiselta näistä miehistä oli viety omakotitalon vaatehuoneesta tuntemattomalla tavalla pienoispistooli, joka sittemmin päätyi äärioikeistovaikuttajan haltuun. Miehet selvisivät sakoilla.

Rikoksista valtaosa paljastui Pekka Katajan murhan yrityksen tutkinnan yhteydessä.

Toimeenpanitko Pekka Katajan murhan yrityksen, Teemu Torssonen? Näin epäilyistä vapautettu mies vastasi Rikospaikassa 4:32
Yksi murhan yrityksestä epäillyistä oli Teemu Torssonen, joka vastasi Rikospaikka-ohjelmassa kysymyksiin aiheesta. Syyttäjä katsoi, ettei Torssosta ollut syytä epäillä rikoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat