Pekka Katajan murhan yrityksestä aiemmin epäilty Teemu Torssonen kanteli kohtelustaan oikeusasiamiehelle – "Luottamus poliisin toimintaan kärsi"

Teemu Torssonen sanoo, että häneen on isketty äärioikeistolaisen murhamiehen leima – näytämme Rikospaikka-haastattelun kokonaisuudessaan 18:26
Teemu Torssonen sanoo, että häneen on isketty äärioikeistolaisen murhamiehen leima – näytämme Rikospaikka-haastattelun kokonaisuudessaan.

Jyväskylän kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa toiminut Teemu Torssonen on tyytymätön kohteluunsa Pekka Kataja -tapaukseen liittyneessä rikostutkinnassa.

Teemu Torssosta epäiltiin perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikköön Pekka Katajaan viime kesänä kohdistuneesta murhan yrityksestä. 

Poliisin ja syyttäjän mukaan Kataja yritettiin murhata kotiinsa viime heinäkuussa Jämsänkoskella, kun kaksi miestä pääsi tunkeutumaan hänen asuntoonsa valepostipaketin avulla. Kataja pahoinpideltiin henkihieveriin.

Torssonen vapautettiin epäilyksistä helmikuun alussa. Syyttäjän mukaan näyttö ei riittänyt syytteen nostamiseksi.

"Poliisi toimi epäasiallisesti"

Nyt Torssonen on tehnyt eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun poliisin toiminnasta asiassa.

Hänen mielestään poliisi toimi väärin antaessaan käräjäoikeudelle tietoja vangitsemisasian uudelleenkäsittelyissä. Hän oli tutkintavankeudessa noin viisi kuukautta.

Lisäksi Torssonen katsoo, että poliisi toimi epäasiallisesti ja esitutkintalain hengen vastaisesti.

Luottamus poliisiin kärsi

Torssosen mielestä KRP vääristeli käräjäoikeudelle tutkinnassa esille tulleita asioita, jotta hänen vangitsemisensa jatkuminen olisi todennäköisempää. 

– On syytä epäillä, että poliisi toimi näin, koska halusi käyttää eristysolosuhdemaista tutkintavankeutta painostamiskeinona. Tarkoitus oli saada minusta ulos niitä asioita, mitä poliisi kuvitteli minun tietävän, Torssonen toteaa tiedotteessa.

– Tämän lisäksi oli mielestäni esitutkintalain vastaista, että minulle myötämielisten asioiden selvittäminen kesti niin kauan. Miten alibiin liittyvän avaintodistajan kuulemiseen voi mennä puolitoista kuukautta, Torssonen kysyy.

Torssonen pahoittelee tiedotteessaan myös sitä, että poliisin toiminta rikosepäilyasiassa on vaikuttanut hänen luottamukseensa poliisia kohtaan.

– Mielestäni poliisin toimintaa täytyisi valvoa huomattavasti nykyistä enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat