Pekka Haavistolla kävi kömmähdys kynän kanssa Nato-kirjettä allekirjoittaessa – IL-toimittaja paljasti lainanneensa puolisonsa temppuilevaa kynää ministerille

Suomen kirje Natoon liittymisestä allekirjoitetaan 2:13
Pekka Haaviston allekirjoitus Suomen kirjeeseen Natoon liittymisestä ei sujunut kommelluksitta – katso!

Suomen historiallinen Nato-hakemus allekirjoitettiin tänään kahdeksan euron lainakynällä, joka oli hajonnut vain viikkoa aiemmin, kertoo Iltalehden politiikan toimittaja Jari Hanska.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) allekirjoitti tänään kirjeen Suomen kiinnostuksesta aloittaa liittymisneuvottelut sotilasliitto Naton kanssa. Hakemus toimitetaan Natoon huomenna yhdessä Ruotsin kanssa.

Mutta kynä ei ollut suinkaan Haaviston oma, vaan Iltalehden toimittajan – tai tarkemmin ottaen hänen puolisonsa.

Kynä oli päätynyt Haaviston taskuun reilua tuntia aiemmin, kun Hanska oli haastatellut Haavistoa eduskunnan valtiosalissa.

– Ennen haastattelua minulle selvisi, että ministerillä ei ollut mukanaan allekirjoitushetkeen soveltuvaa tyylikästä kynää,Jari Hanska selvittää kolumnissaan.

Haastattelun päätyttyä hän kertoo kysyneensä Haavistolta, kaipaisiko hän kynää. 

– Teimme nopean vaihdon. Hän sai minulta metallisen, virtaviivaisen ja väriltään kultaisen kynän, joka kulki pikkutakkini povitaskussa. Sain vaihtokaupassa sinisen muovisen kynän, jossa lukee Valtioneuvosto.

Toimittajalla itsellään oli ollut ongelmia kynän kanssa aiemmin, mutta hän muisti sen onnettomuudekseen vasta sillä hetkellä, kun Haavisto oli sen kanssa jo tositoimissa. Ja sitten Haavisto ei saanut kynää toimimaan. Mutta ei sittenkään – kynä olikin ollut väärinpäin!

– Se on niin virtaviivainen ja metallinen, että on vaikea huomata miten päin se on, Hanska toteaa.

MYös Hanskan puoliso Leena Pihlajamäki hehkutti asialla Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat