Mainos

Pekka Haavisto ruoski kampanjansa aluksi YK:ta ja hallitusta: "Suomi on leikannut niitä keinoja, joilla voisi puuttua terrorismin alkusyihin"

Vihreät lähtee presidenttikisaan tutulla ehdokkaalla mutta uudella kampanjalla. “Hyvä kampanjaohje on, että kukaan ei voi astua kaksi kertaa samaan virtaan. Sekä virta että henkilö ovat muuttuneet", sanoi presidenttiehdokas Pekka Haavisto kampanjastartissaan vihreiden puoluevaltuuskunnassa.

– Tehdään uudenlainen kampanja. Yllätetään itsemme! Kunnioitetaan toisia kampanjoita. Esimerkissä on vaikutusta, Haavisto uskoo.

Haavisto kertoi jo eilen lähtevänsä ehdolle maailman muuttuneen tilanteen vuoksi. Puheessa Haavisto moitti muun muassa YK:n turvallisuusneuvostoa halvaantuneeksi.

Kritiikkiä sai runsaasti osakseen myös Suomen nykyhallitus, joka on Haaviston mukaan vain mesonnut turvallisuuskysymysten ratkaisemisen sijaan. Terrorismin alkusyihin pitäisi rajojen sulkemisen sijaan tarttua panostamalla kehitysapuun ja koulutukseen – juuri niihin, joista hallitus on leikannut eniten.

Haavisto esitti huolensa myös Yhdysvaltojen suunnasta Donald Trumpin aikana sekä USA:n esimerkistä Euroopassa tänä vuonna käytäviin isoihin vaaleihin Ranskassa, Saksassa ja Hollannissa.

Haavisto muistuttaa, että Suomessa maailman kurjuuden lievittämiseksi tehtiin töitä jo itsenäisyyden alkuaikoina sata vuotta sitten köyhissäkin taloissa.

2:00

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja