Perheyhtiö palauttaa 100 000 euron tuen Business Finlandille: "Jollekin upealle suomalaiselle yritykselle, joka sitä juuri nyt tarvitsee"

Kuinka massiivisen ongelman edessä hallitus on kriisin jälkeen? - erikoishaastattelussa ETLA:n toimitusjohtaja Aki Kangasharju 14:54
Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju korona-avustuskohusta: Business Finland on toiminut juuri niin kuin pitää – ”Vähän tulee sellaista turhaa pulinaa”

Perheyhtiö päätti palauttaa saamansa 100 000 euron tuen kuumana käyvän keskustelun takia.

Perheyhtiö Dermoshop on päättänyt palauttaa Business Finlandilta saamansa sadantuhannen euron kehittämisavustuksen.

Dermoshopin piti rahoittaa tuella osa investointia, jota pohjalaisyritys on suunnitellut pitkään.

– Teimme päätöksen tämän yleisen keskustelun perusteella, joka alueellisesti käy varsin kuumana. Koronakriisi vaikuttaa ihan jokaiseen yritykseen, mutta on niitä joihin se vaikuttaa enemmän kuin meihin, kertoo Dermoshopin toimitusjohtaja Suvi Markko.

– Päätimme maksaa meille myönnetyn Business Finlandin tuen takaisin jaettavaksi jollekin upealle suomalaiselle yritykselle, joka sitä juuri nyt tarvitsee. Toteutamme kehityshankkeemme silti ja luomme siten Suomeen uutta työtä.

Korsnäsissä toimiva 37-vuotias Dermoshop on Suomen ensimmäinen kosmetiikan verkkokauppa. Se myy tuotteitaan vain verkossa.

Dermoshop on toiminut pelkällä tulorahoituksella jo 20 vuotta, mutta koronakriisi on iskenyt siihenkin.

Tytäryhtiö Guest Comfort myy kosmetiikkaa ja tarvikkeita hotelleille. Se kauppa ei käy, koska suuri osa hotelleista on kiinni.

Myös yhtiön Venäjän-kauppa on hiljentynyt.

– Meillä on ollut jo pidempään työn alla varsin mittava investointi, joka on odottanut oikeaa hetkeä, Markko kertoo.

Tähän investointiin yritys olisi käyttänyt saamansa tuen.

– Toteutamme kehityshankkeen silti ja tuomme Suomeen uutta työtä.

Myös kauhajokelainen Isojoen Konehalli IKH palauttaa saamansa sadantuhannen euron tuen, kun julkisuudessa alettiin arvostella valtion jakaman koronatuen perusteita.

Huutokauppakeisarina tunnettu Aki Palsanmäki kertoi saaneensa jopa tappouhkauksia. Siksi hänkin palautti Business Finlandilta saamansa satatuhatta euroa, jolla Palsanmäen yritys olisi kehittänyt nettihuutokauppaa.

Hallitus on muuttamassa koronatukien jakamisehtoja, jotta tuki auttaisi juuri niitä yrityksiä, jotka ovat suurimmassa hädässä liiketoiminnan loppumisen takia.

Business Finlandin säännöt eivät salli sen rahoittaa suoraan tappioita, vaan yrityksen innovaatioita tulevaan liiketoimintaan.

Lue myös:

    Uusimmat