Mainos

Peetun ja Villen yhteinen benji-hyppy epäonnistui karmealla tavalla – video näyttää, kuinka kaksikko jäi roikkumaan ilmaan: "Napsahti aika lujaa"

5:47
Katso, miltä Peetun ja Villen epäonnistunut hyppy näytti!

Kahden nuoren miehen benjihyppy jäi lauantaina Wanaja Festivaleilla Hämeenlinnassa yritykseksi, kun ennen hyppyä käytettävää turvavaijeria ei irrotettukaan ennen vapaapudotusta.

60 metrin korkeuteen nostetun kaksikon hyppy pysähtyi alkumetreillä turvavaijerin kovaan kiskaisuun.

21-vuotiaat kaverukset Peetu Karhu ja Ville Voutilainen olivat viikonloppuna Wanaja Festival -tapahtumassa, kun he päättivät hypätä yhdessä benjihypyn ensimmäistä kertaa.

– Päätimme lähteä hyppäämään Kaija Koon keikan jälkeen ennen kuin menisimme syömään ja no, ei sitten päästy syömään, Karhu kertaa tapahtumia.

– Hyppäsimme koriin ja nousimme ylöspäin. Sitten tuli lupa irrottaa korista ja hypätä. Lähdimme Villen kanssa kaatumaan. Pikkasen vauhti ehti kiihtyä ja sitten napsahti aika lujaa. Eli turvavaijeri oli jäänyt kiinni koriin, Karhu sanoo.

Molemmat pojat olivat hämmentyneitä ja tarkistivat, että toinen on kunnossa.

Festivaalit vaihtuivat sairaalareissuun

Hyppymestari, joka oli korissa poikien mukana, oli heidän mukaansa säikähtäneen oloinen.

– He tulivat ottamaan meidät vastaan, kun meidät hinattiin alas. Kun tulimme ensiaputeltalta takasin hyppypaikalle, he tulivat pahoittelemaan, että se oli heidän mokansa. Vaijeri oli jäänyt kiinni eikä niin olisi pitänyt käydä. He pahoittelivat sitä, että meni ilta pilalle ja piti lähteä sairaalaan.

Peetulla todettiin kaularangan venähdys, Villellä oli ruhjeita ja lihaksia venähtänyt vähän joka puolelta. Lisäksi Peetulla halkesi hypyn aikana ylähuulen keskellä oleva jänne, joka repeytyi irti, siihen osuneen köyden voimasta.

Pojat saivat rahat takaisin heti hypyn jälkeen. Muista korvauksista ei ole vielä keskusteltu. Näillä näkymin he eivät aio tulevaisuudessa hypätä.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti

Erittäin harvinaista

– Hyppymestarille tapahtui inhimillinen vahinko ja siinä jäi turvasvingi eli liina hyppykoriin kiinni. Liinalla estetään se, ettei ennenaikaisesti – vaikka puolesta välissä – pääse tippumaan maahan, Xon puiston hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivanen kommentoi tapausta MTV Uutisille.

Toivasen mukaan tapaus on hyvin harvinainen.

– Parinkymmenen vuoden uran aikana tämä on kolmas kerta, kun tiedän, että vaijeri on jäänyt kiinni, hän sanoo.

– Kulut, kuten sairaalareissut, hoidetaan ja pojat pääsevät ensi vuonna meidän firman piikkiin festareille ilmaiseksi erikoisvieraina, Toivanen lupaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja