Katso video tilanteesta: Kaivopuiston mereen kaatuneesta nosturista tehtiin viime viikolla epäonnistunut base-hyppy – IL: Hyppääjä loukkaantui

Laskuvarjohyppääjät liitelivät alas Kaivopuiston benjihyppytornista 0:32
Katso tästä, miltä epäonnistunut base-hyppy näytti.

Kaivopuistossa kaatuneesta benjihyppynosturista hypättiin viime viikonloppuna myös basehyppy, joka ei mennyt täysin suunnitelmien mukaan.

Kaivopuistossa perjantaiaamuna katkennut ja veteen kaatunut ajoneuvonosturi on ollut jo pidemmän aikaa benjihyppykäytössä. MTV:n tietojen mukaan nosturista on tehty myös muunlaisia hyppyjä, esimerkiksi base-hyppyjä. Asiasta kertoi ensin Iltalehti.

Base-hypyissä hypätään kiinteistä korkeista paikoista laskuvarjoa muistuttavan base-varjon avulla. Yleisimpiä hyppykohteita ovat esimerkiksi korkeat rakennukset, mastot ja jyrkänteet. Base-hypyt ovat huomattavasti vaarallisempia kuin laskuvarjohypyt.

MTV:n silminnäkijä onnistui kuvaamaan viime sunnuntaina iltayhdeksän aikaan kyseisestä Kaivopuiston nosturista tehdyn base-hypyn.

Katso tilanne artikkelissa olevalta videolta.

– Olimme veneilemässä ja minulla oli kauko-objektiivi mukana. Luulin, että joku on hyppäämässä benjihyppyä ja päätin kuvata sen, vaikka olimme yli 500 metrin päässä tapahtumapaikalta, silminnäkijä kertoo.

”Yksi varjoista ei auennut kunnolla”

Koko veneseurue koki melkoisen yllätyksen, kun nosturista hyppäsikin yhtäkkiä yhden sijasta kolme ihmistä ja heillä oli base-varjot selässään.

– Ihmettelin kovaan ääneen, kuinka he hyppäsivät niin matalalta, 150-metrisestä nosturista. Eikös hypyt tehdä yleensä paljon korkeammalta? hän kertoo tilanteesta.

– Huomasimme, että yksi varjoista ei auennut ihan kunnolla ja videollakin näkyy, että yksi hyppääjistä tuli alas hieman nopeampaa kuin muut. Kyllähän hän myös vähän pyöri lopussa, mutta emme kuitenkaan nähneet tilanteessa sen kummempaa dramatiikkaa, emmekä siksi jääneet seuraamaan tilannetta sen pidempään.

Videolla näkyy, kuinka vihreällä varjolla hypännyt henkilö laskeutui tavallista vauhdikkaammin rantaveteen.

Iltalehden silminnäkijöiden mukaan kyseinen henkilö oli maannut tilanteen jälkeen sokissa rantakivillä ja kertonut loukanneensa jalkansa.

Benjihyppyjä nosturista järjestävän Sky Breakers ry:n Markku Eklund kertoo Iltalehdelle kuulleensa sunnuntaisista tapahtuneesta, mutta hänen mukaansa basehyppy ei liittynyt Sky Breakersin toimintaan, vaan kyseessä olivat muut henkilöt.

Lue myös:

    Uusimmat