Paula Vesala avaa syitä masennuksesta puhumiselleen – kollegan esimerkki auttoi

Muusikko Paula Vesala kertoi tuoreessa Eeva-lehdessä nuoruutensa mielenterveysongelmista. Nyt tähti paljastaa sosiaalisessa mediassa syyt avautumiseensa.

Tiistaina ilmestyneessä Eeva-lehdessä muusikko Paula Vesala puhuu avoimesti mielenterveysongelmistaan. Vesala sairastui lukioaikanaan vakavaan masennukseen.

– Mieli ja kroppa, koko elämä, pysähtyivät. Masennus karkotti lähes kaikki ihmiset ympäriltäni ja pudotti taloudellisesti ahdinkoon. Se vaikuttaa varmasti loppuelämän maailmankatsomukseeni, Vesala kuvailee lehdelle.

Tiistaina alkuillasta Vesala avaa vielä virallisen Facebook-sivustonsa pitkässä kirjoituksessa syitä avautumiselleen. 

– Olen seurannut Mokoma-yhtyeen Marko Annalan tapaa käsitellä masennusta täysin avoimesti ja välittämättä siitä, onko se kaikille mieleen. Ajattelin, että hän on rohkein ihminen jonka tällä hetkellä tunnen. Joitakin vuosia sitten en olisi ikinä uskaltanut puhua asiasta näin avoimesti.

Vesala kertoo aiemmin pelänneensä muiden reaktioita hänen kokemaansa. Pian tähti kuitenkin kertoo avanneensa silmänsä sille, mitä häpeily ja salailu voi aiheuttaa.

–  Päihdeongelmien kulisseissa elää surullisia lapsia. Samoin päihteiden kanssa painiva on aina jonkun läheinen jolle toivoisi apua ja tukea. Masennus on tuskallinen sairaus, josta voi kuitenkin selviytyä. Kaikille niille, joita avautuminen ahdistaa ja ärsyttää, haluan sanoa, että se on mulle iso teko, ja tuntuu tässä elämänvaiheessa oikealta ja tärkeältä, Paula kirjoittaa.

Lue Vesalan kirjoitus kokonaisuudessaan Facebookista.

Lue myös:

    Uusimmat