Paul soittaa pianoa "norsujen vanhainkodissa" Thaimaassa – uskoo klassisen musiikin lohduttavan sokeita elefantteja

Sanotaan, että elefantti ei koskaan unohda. Thaimaassa lahjakas pianisti on tarjonnut ehtoopäiviään viettäville kärsäkkäille unohtumattomia kokemuksia. 

Paul Barton soittaa pianoa thaimaalaisella suojelualueella sairaille ja usein sokeille elefanteille. Barton oli löytänyt netistä tiedon elefanttien "vanhainkodista", ja hän päätti vaimonsa kanssa vierailla puistossa, kertoi CBS News.

Elephants Worldissa vierailtuaan klassista pianoa soittava Barton kysyi alueen työntekijöiltä, voisiko hän tuoda paikalle pianonsa ja soittaa eläimille. Barton sai myönteisen vastauksen.

Musiikki yhdisti eläimen ja ihmisen

Ensimmäisellä kerrallaan pianonsoittoa oli pysähtynyt kuuntelemaan aamupalaansa mutustanut vanha ja sokea elefantti. Beethoven selvästi kiinnosti.

– Norsu oli usein kivuissa, ja tykkään ajatella, että kenties rauhoittava musiikki antoi eläimelle lohtua pimeyteen, Barton kertoi julkaisemallaan videolla.

Barton onkin sittemmin vieraillut elefanttien luona lukuisia kertoja soittamassa klassista musiikkia. Miehen YouTube-kanavallaan musiikkihetkistä julkaisemat videot ovat keränneet miljoonia katselukertoja.

Lue myös:

    Uusimmat