Patrik Laineesta levisi hurja väite Pohjois-Amerikassa – kesällä edessä dramaattisia käänteitä?

Jääkiekkoliiga NHL:ssä suomalaishyökkääjä Patrik Laine ei ole tehnyt uutta jatkosopimusta nykyseuransa Winnipeg Jetsin kanssa. Laine, 21, on heinäkuun alussa rajoitettu vapaa agentti, mikäli osapuolet eivät löydä yhteisymmärrystä ennen sitä.

Laineen kolmivuotinen tulokassopimus päättyi tähän kauteen. Erinäköiset neuvottelukoukerot ovat olleet pyörittelyn kohteena jo pitkään, sillä Jets ja Laine ovat saaneet keskustella uudesta sopimuksesta jo lähemmäs vuoden ajan.

Tuoreeltaan Pohjois-Amerikassa levisi varsin hurja väite suomalaishyökkääjään liittyen.

The Fourth Period -sivuston toimittajan David Pagnottan mukaan Laine on valmis katsastamaan ”kaikki mahdolliset vaihtoehdot”, mikäli hänen ja Jetsin jatkosopimusneuvottelut eivät lähde toivottuun suuntaan. Pagnotta puhui asiasta NHL Networkin radio-ohjelmassa.

Pagnottan mukaan vaihtoehtoihin kuuluu muun muassa mahdollisuus siihen, että Laine voisi allekirjoittaa niin sanotun offer sheetin eli toisen seuran tarjoaman sopimustarjouksen.

Rajoitettuna vapaana agenttina Laine voi hyväksyä toisen seuran tarjouksen. Tässä tapauksessa Jets voi joko vastata tarjoukseen, tarjoamalla saman summan, tai päästää Laineen käsistään, korvausta vastaan.

Laineelle on huhuttu jopa 10 miljoonan dollarin (eli 8,97 miljoonan euron) vuosituloja. Mikäli jokin seura tarjoaa kyseisiä summia, pitää sen pulittaa NHL-sääntöjen mukaan peräti neljä ykköskierroksen varausoikeutta Jetsille.

Rajoitettujen vapaiden agenttien kohdalla korvaukset määrittyvät tarjottujen vuosiansioiden kautta.

Viime vuosina NHL:ssä ei ole nähty dramaattisia liikkeitä rajoitettujen vapaiden agenttien kohdalla. Tänä kesänä tilanne saattaa olla toinen, sillä monien kovan luokan nuorten pelaajien sopimukset ovat katkolla. 

Lue myös:

    Uusimmat