Patrik Laineen yllättävä treenipaikka: turkulaisten NHL-tähtien matkassa

Tapparan superlahjakkuus Patrik Laine harjoitteli viime kesänä myös Turussa. Perjantaina hyökkääjä lähtee jahtaamaan uransa ensimmäistä SM-kultaa.

17-vuotias Patrik Laine rakensi kuntoaan Turussa Hannu Rautalan kokeneen silmän alla. Rautala on toiminut lukuisten NHL-pelaajien kutovalmentajana vuosien varrella. Miehen hyppysissä ovat aikanaan harjoitelleet muun muassa Saku Koivu, Sami Salo, Mikko Eloranta ja monet muut huippukiekkoilijat. 

- Hän oli täällä viime kesänä viisi viikkoa. Uskon, että se oli hänelle hyödyllinen jakso. Hän näki miten NHL-huippupelaajat kuten Lauri Korpikoski ja Rasmus Ristolainen harjoittelevat. Patrik imi vaikutteita ja kehittyi, Rautala sanoo MTV Sportille.

Kuuvuoren portaat tulivat tamperelaiselle tutuksi.

- Toki viisi viikkoa on kovasti lyhyt aika. Teimme 10-ottelutyyppistä harjoittelua, hänellä on kaikilla osa-alueilla paljon parannettavaa. Ominaisuuspuoli tarttui hyvin, hän on taitava tekemisissään. Hänessä on potentiaalia kehittyä, myös TPS:n liigajoukkueen kesäharjoittelusta vuosia vastannut Rautala kertaa.

- Patrik on vielä raakile ominaisuuksiltaan. Siihen nähden hän pelaa hyvin.

Taas Turkuun

Laineen suunnitelmissa on harjoitella Turussa tulevanakin kesänä. Rautala haluaa keskittyä 194 senttisen nuorukaisen treenissä tiettyihin asioihin.

- Kaikki riippuu tietenkin hänen alkukesän ja kesän aikatauluistaan. Mutta räjähtävyyttä ja nopeutta pitäisi kehittää. Paikalta lähtöä pitää kehittää, lähtöaskeleen voiman tuottoa. Jalka pitää saada liikkeelle, se on isolle miehelle haaste. No, onhan Usain Boltkin aika pitkä, yleisurheiluvalmentaja Rautala veistelee.

Tappara ja HIFK käynnistävät SM-liigan finaalisarjan perjantaina Helsingissä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja